Saturday, May 26, 2007

18 Mayıs

Cristiano Ronaldo geçen yaz Dünya Kupası’nda takım arkadaşı Wayne Rooney’le yaşadıkları çirkin tartışmanın ilişkilerine zarar vermediğini açıkladı.
Arkadaşı Rooney’in İngiltere’de Portekiz karşısında oynanan maçta kırmızı kart görmesine sebep olmasından ötürü Ronaldo birçok kişi tarafından hain olarak nitelendirilmişti.
Bu olaylardan sonra Cristiano Ronaldo ve Wayne Rooney’nin arasına kara kedi girdiği ve arkadaşlıklarının bozulduğu iddia ediliyordu.
Perşembe gecesi futbol yazarları özel ödülü aldıktan sonra açıklama yapan Ronaldo böyle bir şeyi olmadığını iddia ederek “Rooney’le olan ilişkim harika gidiyor. Herkes onun muhteşem bir oyuncu olduğunu biliyor ve insan olarak da harika biri” şeklinde konuştu.
Ronaldo sözlerine “Ben profesyonel bir oyuncuyum. Sahada ne yapmam gerektiğini biliyorum. Sadece oyuna odaklanıyorum. İnsanların beni yuhalaması ilgilendirmiyor” şeklinde devam ederken Ronaldo’nun menajeri Alex Ferguson ünlü oyuncu hakkında “O çok kaliteli bir futbolcu. Umarım kendini geliştirir ve dünyanın en iyi futbolcusu olur” dedi.




Haftalardır Manchester United’e geçeceği yönünde söylentiler olan 20 yaşındaki futbolcu Nani, Portekiz kulübü Sporting Lisbon’la yeni bir sözleşme imzaladı.
Tam adı Luís Carlos Almeida da Cunha olan yetenekli oyuncunun sözleşmesi bu sezon sonunda bitiyordu. Bu da Atletico Madrid, Manchester United, The Red Devils ve Los Colchoneros gibi başka kulüplerden Nani’ye teklif gelmesine sebep olmuştu.
Manchester United ünlü futbolcuya 25 milyon euro teklif etmesiyle beraber Sporting Lisbon da oyuncuyu kaybetmemek için Nani’nin fiyatını arttırdı ve 30 milyon euro ile antlaşma sağlandı.
6 yıllık yeni antlaşmayla beraber Nani 2013’e kadar Sporting Lisbon kulübüne bağlandı.




Claude Makelele’nin menajeri Jaime Ladjemi, Chelsea yıldızının geleceğini kulüple tartışacaklarını belirtti.
Fransız oyuncuyla Paris Saint Germain, Villarreal gibi kulüpler ilgileniyordu. Bu yüzden Makelele’nin yazın Chelsea’den ayrılacağı söyleniyordu.
Makelele’nin İngiliz menajeri Jaime Ladjemi eski Real Madrid oyuncusunun başka bir kulübe geçmeden evvel Chelsea’yla görüşmek istediğini söyledi.
Ladjemi yaptığı açıklamada “Paris Saint Germain ya da Villarreal bana herhangi bir şey söylemedi. Gelecekte neler olacağını bilmiyoruz. Claude sözleşmesinin bir yıllık bölümünü bitirdi. FA Kupası finalinden sonra Chelsea’yle görüşmelere başlayacağız. Sonra bekleyip neler olacağını göreceğiz” şeklinde konuştu.



Avustralya’lı Casey Stoner Fransa’da zor bir hafta yaşayarak 15 puanla yedi kez dünya şampiyonu olan Valentino Rossi’yi geçip MotoGP sıralamasında zirveyi ele geçirdi.
Motor sporlarının en önemli karşılaşmalarından biri olan MotoGP bu haftasonu Avrupa’ya geri dönerek Fransız Grand Prix’inde gerçekleşecek. Roberto Locatelli sakatlığı nedeniyle yarışa katılamayacak gibi görünüyor.
Perşembe günü binlerce seyirci Le Mans yarı maratonunu izlerken bu maratonu izleyen Shinya Nakano ve Fransız sürücüler Sylvain Guintoli ile Randy de Puniet hayranlarından büyük destek gördüler.
Bu sezon 4. zaferini yaşayarak sıralamada 15 puanla ünlü sürücü Valentino Rossi’yi geçen Avustralya’lı Casey Stoner yaptığı açıklamada “Bu işe başlayalı kaç yıl oldu bilmiyorum. Pistte diğerlerinden biraz daha hızlıydım. Umarım bu hafta sonu da bu hızla devam ederiz. Kendimi geliştirdim, bu da pozisyonumu arttırdı” şeklinde konuştu.

No comments: