Saturday, May 26, 2007

24 Mayıs

Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla beraber Avrupa takımlarında sözleşmesi biten ünlü oyunculardan bir kısmı başka kulüplere geçmeye hazırlanırlarken bazılarıysa kendi takımlarında kalmayı tercih ediyorlar. İşte son gelişmeler…







Samuel Eto'o, Arsenal oyuncusu Thierry Henry’nin bu yaz Barcelona’yla antlaşma imzalamasından umutlu olduğunu söyledi. Eto’o yaptığı açıklamada “Aslında beni ilgilendiren bir olay değil, bu teknik direktörün işi ama Henry burada oynarsa çok mutlu olacağım. Biz onu kucaklayarak karşılamaya hazırız. O gelirse harika bir takım oluruz. Aslında zaten iyi bir takımız ama o gelince daha özel oluruz. Çünkü o bir numaralı bir oyuncu” şeklinde konuştu.
Hamburg oyuncusu Rafael van der Vaart, Bayern Munich’e geçmek istemediğini açıkladı. Bayern’nin teknik direktörü Ottmar Hitzfeld’ın Van der Vaart’ın adını yeni bir transfer olarak zikretmesinin üzerine Allianz-Arena stadında oynamak istemediğini vurgulayan 24 yaşındaki Hollandalı futbolcu “Zaten onlardan bana bir teklif gelmedi” derken 5.1 milyon euro’luk bir sözleşmeyle Hamburg’da kalarak Federal Almanya Liginin en iyi oyuncularından biri olduğunu kanıtladı.

Valencia kulübü Ajax orta saha oyuncusu Wesley Sneijder’ı satın almak için Ajax’la görüşüyordu, fakat Hollanda takımı bu teklifi reddetmişti. Fakat son günlerde İspanyol basınında çıkan haberlere göre Sneijder, Valencia’yla bir ön sözleşme imzaladı. İki kulüp hala ücrette anlaşamadı, fakat yurt dışında oynamayı çok isteyen Sneijder, Ajax’ın bu teklifi kabul etmeye hazır olduğuna inanıyor.




04:14:09 ***** AP-SNTV-0100: Tennis Portschach 3


Çarşamba günü gerçekleşen Uluslar arası Hypo grubu tenis karşılaşmalarının çeyrek finalinde ünlü Rus oyuncu Nikolay Davydenko ATP Avusturya Turnuvasındaki üçüncü zaferini yaşadı. Öte yandan Andy Roddick ve Lleyton Hewitt de ikinci round maçlarında başarılı oldular.

Çarşamba günü gerçekleşen Uluslar arası Hypo grubu tenis karşılaşmalarının çeyrek finalinde Rus oyuncu Nikolay Davydenko, Nicolas Lapentti karşısında 6-4 6-2’lik setlerle başarılı olarak Amerikalı Michael Russell’ı yenen Arjantinli tenisçi Juan Monaco’yla oynamaya hak kazandı.
Öte yandan Hamburg’daki yarı finallerde Rafael Nadal’a yenilen Avustralyalı Lleyton Hewitt, İtalyan Potito Starace’yi 6-4 6-4’lük setlerle yendi. Hewitt ise çeyrek finallerde bir başka Arjantinli tenisçi olan Diego Hartfield’la yüzleşecek. Hewitt’in olası yarı final rakibi Andy Roddick ise başarılı bir performans göstererek Danimarkalı Kristian Pless karşısında 6-4 6-3’lük setlerle başarılı oldu. Roddick’in bir sonraki rakibi Fransız Gael Monfils olacak.

No comments: