Saturday, May 26, 2007

8 Mayıs

Celtic başkanı Gordon Strachan bu yaz Parkhead’i terk etmek gibi bir planının olmadığını söyledi.
Önceden Southampton ve Coventry takımları için çalışan Gordon Strachan bu dönem UEFA Şampiyonlar Liginde Celtic’i büyük başarılara götürerek harika bir iş çıkartmıştı.
Fakat İskoç takımıyla hala bir sözleşmesi olan Strachan’ın İngiltere’ye döneceği söylentileri dolaşmaktaydı.
Strachan gelecekte Celtic’i bırakmak gibi bir düşüncesi olmadığını, hatta şimdiden gelecek sezon Celtic için neler yapabileceğini düşündüğünü söyleyerek tüm bu dedikodulara son verdi.
Strachan yaptığı açıklamada “Hayatımı plan yaparak yaşamam. Sadece hayat ne getiriyorsa onu yaşarım ve sonuna kadar da bu getirilerin üzerine giderim. Hiçbir zaman Celtic’ten ayrılmayı düşünmedim. Manchester United’ta çalışmanın harika bir şey olacağı aklıma bile gelmedi. Tek planım sabah kalkıp, idmanlarda oyuncuları en iyi şekilde çalıştırmak ve bu her zaman da devam edecek.” şeklinde konuştu.




David Beckham Real Madrid maçlarından sonra takımın düzenlediği büyük futbol gecelerini özleyeceğini itiraf etti.
Pazar günü Sevilla karşısında yaşadığı zaferin ardından sıralamada Barcelona’yla olan farkını 2’ye indiren Real Madrid’in bu yaz Avrupa’yı terk edip Los Angeles Galaxy takımına geçecek olan ünlü oyuncusu Beckham, maçlardan sonra düzenledikleri kutlamaları arkasında bırakıp gitmenin zor olacağını açıkladı.
5 yıllığına Los Angeles Galaxy takımına geçecek olan yıldız oyuncu Pazar günü takım arkadaşlarıyla Sevilla zaferini kutladıktan sonra yaptığı açıklamada “Bu gibi geceleri her zaman özleyeceğim, çünkü her şey çok özel; atmosfer, insanlar, takımın oynayış şekli… Bunları her zaman anılarımda yaşatacağım.” Şeklinde konuştu.
Real Madrid’de geçirdiği 4 yıl boyunca takımının büyük bir kupa kazandığını göremeyen, fakat bu sezon ligde kulübünün şampiyon olacağını hisseden Backham sözlerine “Bu maçı kazanmalıydık. Artık tüm maçlar bizim için önemli. Sadece Sevilla maçı değil. Takım olarak bir bütünüz. O yüzden son zamanlarda güzel performanslar sergiliyoruz. Kaybettiğimizde bile umudumuzu yitirmeyip bir sonraki maçları kazanıyoruz. Bizde bireyler yok, takım var. Soyunma odasında yaşadığımız her şey değişti. Çünkü bir takımdan daha fazlasıyız.” Diye devam ederek Real Madrid’i çok özleyeceğini vurguladı.




Fiorentina’nın teknik direktörü Cesare Prandelli, Luca Toni’nin hala kendi oyuncuları olduğunu söyleyerek Toni’nin Bayern Munich’e geçmesiyle ilgili henüz resmi bir bilgileri olmadığını açıkladı.
Fiorentina’nın teknik direktörü Cesare Prandelli, Bayern Munich’e geçmesi muhtemel olan Luca Toni’nin kulüpte kalmasını istediğini açıkladı.
Almanya’nın dev takımı Bayern, Toni’nin ideal bir transfer olacağını düşünürken İtalyan takımı Fiorentina bu yaz ünlü oyuncunun takımdaki geleceğini tartışacak.
Pazar günü Fiorentina’nın Milan’la 0-0 berabere kalmasından sonra konuşan Prandelli Toni’nin gelecek sezon planlarında Fiorentina’da devam edip etmeyeceğini bilmediğini belli etti.
Prandelli İtalyan medyasına yaptığı açıklamada Toni’yle ilgili bir soru üzerine “Toni ayrılacak mı? Bu konuda resmi bir bilgi yok. Çünkü başkan ve Toni bu sezonun sonunda bir araya gelecekler. O yüzden o hala bizim oyuncumuz.” Şeklinde konuştu.



Jean-Michel Aulas, Lyon’un Manchester United oyuncusu Louis Saha’yı transfer etmek istediğini ima etti.
Söylentilere göre Fransız takım, Louis Saha’nın yeni Lyon oyuncusu olması için büyük bir potansiyele sahip olduğunu düşünüyor.
Cumartesi günü Lyon ve Paris Saint Germain’in 1-1’lik beraberliğinden sonra konuşan Lyon başkanı Jean-Michel Aulas yaptığı açıklamada “Louis çok iyi bir oyuncu. Biz de zaten yurt dışında oynayan Fransız futbolcularıyla ilgileniyoruz.” Şeklinde konuşarak 3 yıl evvel 12.8 milyon pound alarak Fulham’dan Manchester United’a transfer olan 28 yaşındaki oyuncuyu bu yaz transfer etmek için çalıştıklarına dair ipucu verdi.




00:20:41***** AP-SNTV-2100: Tennis Rome 1 Upd

Pazartesi günü ilk roundu gerçekleşen Roma Tenis turnuvası ilginç çekişmelere sahne oldu. En ilgi çeken karşılaşmada Rafael Nadal, Roger Federer’i yenerken Andy Murray, Gilles Simon’a yenilerek hayal kırıklığı yarattı.
Pazartesi günü gerçekleşen Roma Tenis turnuvasının ilk roundunda Rafael Nadal ve İspanyol takım arkadaşı Carlos Maya; güçlü rakipleri Roger Federer ve onun Davis kupasındaki takım arkadaşı Stanislas Wawrinka’yı 6-4, 7-6’lık skorlarla yendi.
Juan Carlos Ferrero, Dominik Hrbaty’yi 3-6, 6-1, 6-4’lük skorlarla yenerken Nicolas Almagro, Tim Henman’ı 7-5, 6-1’lik skorlarla alt etti.
Öte yandan Fransız tenisçi Gilles Simon, ünlü İngiliz oyuncu Andy Murray’yi 6-1, 1-6, 6-3’lük skorlarla devirerek sürpriz yarattı. İspanyol Oscar Hernandez ise bir numaralı oyuncu Lleyton Hewitt’i 3-6, 7-6, 6-1’lik skorlarla yenerek herkesi şaşırttı.

No comments: