Saturday, May 26, 2007

11 Mayıs

Michael Owen bu ay sonunda Arnavutluk’la karşılaşacak olan İngiltere takımının formasını giyecek.
Neredeyse tüm sezon boyunca diz sakatlanması nedeniyle oynayamayan Owen, Newcastle United’da daha yeni yeni oynamaya başlamıştı.
Eski Liverpool ve Real Madrid oyuncusu, geçen yaz Almanya’daki Dünya Kupası finallerinde sakatlanmasıyla beraber yönetim kurulu başkanı Freddy Shepherd’ın da moralini bozmuştu.
İngiltere takımının başkanı Stece McClaren’sa Owen’ı Brezilya, Estonya gibi ülkeler karşısında oynayacak milli takımda oynaması için geri çağırdı.
McClaren yaptığı açıklamada “Michael Owen’ın iyileşip sahalara geri dönmesi bizim için büyük bir moral oldu. Hiçbir uluslar arası takım Michael gibi birçok gol atan bir oyuncuyu kaçırmak istemez. Takımın diğer oyuncularının Michael’ın geri dönmesiyle beraber ne kadar çok sevindiklerini biliyorum. Çünkü o en iyi golcülerden bir tanesi. Seyirci de onu Burnley’de tekrar İngiltere formasıyla görünce heyecanlanacaklardır.” Şeklinde konuştu.
İngiltere B grubu kadrosunun tam listesi şu şekilde:
Paul Robinson (Tottenham), Ben Foster (Man United, on loan at Watford); Phil Neville (Everton), Joleon Lescott (Everton), Michael Dawson (Tottenham), Ledley King (Tottenham), Gareth Barry (Aston Villa), Nicky Shorey (Reading); Owen Hargreaves (Bayern Munich), Phil Jagielka (Sheffield United), Aaron Lennon (Tottenham), Kieron Dyer (Newcastle), Scott Parker (Newcastle), Jermaine Jenas (Tottenham), Stewart Downing (Middlesbrough), David Bentley (Blackburn); Michael Owen (Newcastle), Jermain Defoe (Tottenham), Alan Smith (Man United), David Nugent (Preston)




Rangers başkanı Walter Smith, takımdan sezon sonunda ayrılacak olan Dado Prso’nun yerine Jean-Claude Darcheville’in koyulmasının çok doğru bir tercih olduğunu söyledi.
Rangers yönetim kurulu yaklaşık 3 yıldır Darcheville’in peşindeydi ve Smith önceki başkanların yapamadığını yaptı ve 31 yaşındaki ünlü oyuncuya sözleşme imzalatmayı başardı.
Smith yaptığı açıklamada “Dado’nun gelecek sezon bizimle beraber oynamayacağının kesinleşmesiyle beraber yerine birini koymak zorundaydık. Jean-Claude’ın transferiyle o kişiyi bulduğumuza inanıyoruz. O Dado kadar uzun bir oyuncu değil, fakat çok güçlü. Onun takım için aynı işi yapacağını düşünüyoruz. Onun imzasını almaktan ötürü çok memnunuz.” Şeklinde konuştu.
Öte yandan Bordeaux kulübü başkanı Jean-Louis Triaud, 3 milyon pound değerinde olduğunu söylediği Darcheville’in kulüpten ayrılacak olması nedeniyle üzgün olduğunu belirterek “O çok eğlenceli, dürüst ve dobra bir insandı. Birçok gol atarak gerçek bir takım oyuncusu olduğunu kanıtlamıştı. Onunla bir yıllık sözleşme imzalatmak istedik ama ona yetmedi” dedi.


Milan orta saha oyuncusu Massimo Ambrosini, kulüple yeni bir antlaşma imzalamak üzere…
Ambrosini’nin Milan’dan ayrılıp Fiorentina’ya geçeceği söyleniyordu. Ünlü oyuncunun Milan’la olan sözleşmesi bu yaz bitiyordu, fakat Ambrosini’nin menajeri Moreno Roggi yetenekli futbolcunun Milan’la yeni bir antlaşma yapmasını önerdi.
Roggi bir İtalyan radyosuna yaptığı açıklamada “Ambrosini Şampiyonlar Ligi Finalinden sonra Milan’la olan sözleşmesini uzatacak. Bundan başka bir olasılık göremiyorum. Fiorentina’nın onunla sözleşme imzalayacak bir pozisyonda olduğunu sanmıyorum, çünkü bana bir şey sormadılar” şeklinde konuştu.





Werder Bremen, defans oyuncusu Naldo’nun kulüple yeni bir uzun dönem antlaşmasına imza attığını kamuoyuna duyurdu.
İki yıl önce Juventude’dan Bremen’e geçen Naldo bir üç yıllık sözleşmeye daha imza atarak kulüpteki kariyerini 2012’ye kadar uzatmış oldu. Ünlü oyuncu fiyatının arttırılmasıyla beraber Çarşamba günü kulüpte kalmaya karar verdi.
Werder spor direktörü Klaus Allofs kulübün resmi web sitesine yazdığı açıklamada “Oyuncularımızın kulübe güvenmeleri, takıma bağlı olmaları ve geleceklerini burada görmeleri gerçekten güzel bir şey. Naldo çok kısa bir süre içinde Federal Almanya Liginin en iyi oyunculardan biri oldu. O bizim beklentilerimizden fazlasını veriyor, o yüzden onu uzun bir süre daha kulüpte oynatmaya karar verdik” dedi.



07:01:58***** AP-SNTV-0400: Tennis Rome 4 Up

Roma Tenis Turnuvası Perşembe günü devam etti. Mikhail Youzhny’yi yenen yetenekli genç tenis oyuncusu Rafael Nadal, maçtan sonra yaptığı açıklamada adeta bir sonraki rakibi Novak Djokovic’e meydan okudu.
Perşembe günü devam eden Roma Tenis Turnuvasında 20 yaşındaki İspanyol tenisçi Rafael Nadal, Mikhail Youzhny’yi 6-2, 6-2’lik setlerle yenerek 74. zaferini yaşadı. Ünlü oyuncu Nadal, çeyrek finalde Kıbrıslı Marcos Baghdatis’i 6-2, 7-5’lik setlerle yenen Sırp tenisçi Novak Djokovic’le karşılaşacak.
Çok iyi performans sergilese de Youzhny’yi yenen Nadal yaptığı açıklamada “Evet, bugün kendimi çok iyi hissediyorum. %100 çok mutluyum, çünkü en iyi oyunumu oynadım. Yarın çok sert bir maç oynayacağım, fakat kendime çok güveniyorum” şeklinde konuşarak adeta Djokovic’e meydan okudu.
Diğer maçlarda ise Çek oyuncu Tomas Berdych Arjantinli Jose Acasuso’yu 6-1, 6-2’lik setlerle yenerken Rus tenisçi Nikolay Davydenko oynadığı üç sette zorlu İtalyan rakibi Potito Starace’yi alt etti. Öte yandan İspanyol Tommy Robredo, Fransız Gilles Simon karşısında 6-2, 6-2’lik setlerle başarılı oldu.

No comments: