Saturday, June 2, 2007

29 Mayıs

07:39:45***** AP-SNTV-0400: Soccer Morales

FIFA’nın 2500 metre üzerinde oynanan maçları yasaklama kararı dağlık alanlarda kurulu ülkelerde yaşayan taraftarlar tarafından protestolara sebep oldu.
FIFA başkanı Sepp Blatter yüksek alanlarda yapılan maçlarda basınç değişikliği nedeniyle oyuncuların sağlığı risk altında olduğu ve bu değişim performanslarını etkilediği için ev sahibi takıma avantaj sağladığı gerekçesiyle dağlık alanlarda yapılan maçları yasaklamıştı. Pazartesi günü Ekvator Cumhuriyeti, Kolombiya, Peru gibi dağlık alanlarda kurulu ülkelerde yaşayan taraftarlar FIFA’nın deniz seviyesinden 2500 metre üzerinde oynanan tüm uluslar arası futbol maçlarını yasaklama kararını şiddetle protesto ettiler. Bu karar Bolivya ülkesinin futbolda dünya sahnesine çıkma umutlarını bitirdi. Bolivya devlet başkanı Evo Morales bu kararı dağlık ülkeler karşısında bir ayrımcılık olarak niteledi.
Kendi ülkelerinde Brezilya, Arjantin gibi takımlar karşısında oynadıkları maçlarda sürekli kazanmalarıyla ünlü Bolivya ülkesinin başkanı Morales yaptığı açıklamada “FIFA’nın aldığı bu kararı anlayamıyoruz. Sadece futbolda değil, ulusal olsun, uluslar arası olsun, tüm spor branşlarında böyle yasaklar konulmamalı. Spor bütün insanları birleştiren bir olgudur. Bu kararın ardında politika vardır. Bunun nedeninin yükseklik korkusu olduğunu sanmıyorum” şeklinde konuştu.




04:25:43***** AP-SNTV-0100: Soccer England

İngiltere takımı Pazartesi günü Brezilya maçının hazırlıklarına başladı. İdmana katılan oyuncular arasında David Beckham ve Michael Owen da yer aldı.
Eski İngiliz milli takım kaptanı David Beckham tekrar İngiltere takımına çağrılmasının ardından Pazartesi günü ilk kez takımla idman yaptı. Real Madrid takımında inanılmaz performanslar sergileyen Beckham, Steve McClaren’ın takımıyla beraber Brezilya ve Estonya’yla oynanacak maçlara hazırlanmaya başladı. David Beckham İngiltere takımının formasını en son geçen sene Almanya’daki Dünya Kupası karşılaşmalarında giymişti.
Pazartesi günü yapılan antrenmana katılan futbolculardan biri de Michael Owen’dı. 27 yaşındaki oyuncu geçen seneki Dünya Kupasında geçirdiği ciddi bir diz sakatlanması nedeniyle 10 ay boyunca futbol oynayamamıştı. İki oyuncu Steven Gerrard, Frank Lampard ve Joe Cole gibi isimlerle beraber çalıştılar.
Öte yandan Rio Ferdinand, Michael Dawson ve Ledley King otellerinde kalıp Pazartesi günkü çalışmalara katılmadılar.
Cuma günkü Brezilya maçından sonra takım 6 Haziran’da Estonya’yla karşılaşacak.






FC Barcelona oyuncusu Samuel Eto'o, Liverpool takımında oynamayı hayal ettiğini açıkladı.
FC Barcelona oyuncusu Samuel Eto'o’nun, Liverpool, Chelsea, Arsenal ve Manchester United gibi İngiliz takımlardan gelen teklifler sonucu İngiltere’ye yerleşmeye karar verdiği söyleniyordu.
Tüm bu söylentilerin ardından Eto’o, Liverpool’a geçme gibi bir niyetinin olduğunu, fakat gelecek sezon Barcelona’da kalacağını açıkladı.
Eto’o, Sunday Mirror’a yaptığı açıklamada “Liverpool takımının en harika özelliği takım ruhunun çok güçlü olması. Beni en çok cezbeden özelliğiyse Liverpool maçlarında taraftarların yaptığı güçlü tezahüratlar… Her oyuncu böyle taraftar ister. Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde buna şahit oldum. Gelecek iki yıl içerisinde neler olacağını bilemiyorum ama bir Liverpool oyuncusu olup böyle destek görmek harika olurdu” şeklinde konuşarak Liverpool’a yeşil ışık yaktı.
Şimdilik Barcelona’da kalacağını söyleyen Eto’o sözlerine “Liverpool ve diğer takımlardan bana direk olarak teklif gelmedi. Bu tür teklifler direk bana yapılmıyor. Sadece gelecek sezonu düşünüyorum ve gelecek sezon büyük ihtimalle Barcelona’da kalacağım” şeklinde devam ederek İngiltere’ye yerleşeceğine dair dedikodulara son verdi.




Hollanda milli takımına çağrılan Ruud van Nistelrooy uluslar arası sahada tekrar forma giyecek olmasından ötürü memnun olduğunu söyledi.
Ruud van Nistelrooy, uluslar arası sahada tekrar forma girmesi nedeniyle çok mutlu olduğunu açıkladı.
Real Madrid oyuncusu Dünya Kupası’nda düşük bir performans sergilemesinin ardından Hollandalı teknik direktör Marco Van Basten’la çalışmaya başlamıştı.
Takım arkadaşı David Beckham’ın da İngiliz teknik direktör Steve McClaren’la çalışmaya başlamasından dolayı memnun olduğunu söyleyen Van Nistelrooy yaptığı açıklamada “Van Basten, Hollanda milli takımına katkı sağlayacak en iyi oyuncu olduğumu düşünerek beni çağırdı. Hem kendi adıma, hem de Beckham adına çok seviniyorum. İkimiz de milli takımlarda oynuyoruz. O çok iyi bir oyuncu. Liderlerimizden biri. Ona gelecek sezon ona ihtiyacımız olduğunu söyledim, fakat maalesef LA Galaxy’ye geçecek” şeklinde konuştu.

No comments: