Tuesday, April 17, 2007

11 Nisan

00:19:12***** AP-SNTV-2100: F1 Ferrari

Ferrari F1 takımı bu hafta sonu Bahreyn’de gerçekleşecek yarışta iyi bir performans sergilemek istiyor. İtalyan takımı Pazar günü Malezya’da hayal kırıklığı yaratmıştı. Felipe Massa kötü pozisyonda başlamasına rağmen McLaren takımı yarışı birinci bitirmişti.
Sadece iki yarış geçmesine rağmen Formula 1 yarışları Ferrari ve McLaren arasında ikili bir mücadele yarışı olarak şekilleniyor.
Melbourne’daki ilk yarıştan sonra zaferi tadan Ferrari takımı Pazar günü Malezya’da zorlanıp McLaren takımının kazanmasına seyirci olmuştu.
Ferrari F1 team takımı spor direktörü Stefano Domenicali yaptığı açıklamada “Bahreyn’deki Grand Prix’le beraber sezonunun ilk yarışı son buldu. Çok stresli anlar yaşadık, çünkü uzun süreden beri ilk kez Avrupa dışına çıkıyoruz. Eğer çok iyi hazırlanırsak arabanın performansına ve yarış haftasına konsantre olabiliriz.” şeklinde konuştu.
Brezilyalı sürücü Felipe Massa bu sezonki talihsizliğine bir son vermek istiyor. Ferrari Bahreyn Uluslar arası Grand Prix’inde daha önce kazanamamıştı, fakat Ferrari takımı bunu bu hafta sonu değiştirmek istiyor.




00:19:12***** AP-SNTV-2100: Tennis Federer

Tenisin süper yıldızı Roger Federer zaten inanılmaz olan CV’sine yeni bir başarı daha ekledi. Ünlü oyuncu pul sahibi oldu.
Wimbledon’da 4 kez şampiyon olan Salı günü İsviçre’nin Basel kentinde eşsiz bir onur sahibi oldu. İsviçre’de spora yaptığı katkılar ve hümanizmi destekleme adına yaptığı çalışmalar nedeniyle Federer’in adına özel pul çıkartıldı.
Swiss Post CEO’su Dr. Ulrich Gygi yaptığı açıklamada “Roger’ın dünya tenisinde de kişisel olarak da göze çarpan bir pozisyonu var. O yüzden bu onuru ona vermeyi uygun bulduk” dedi.
Roger Federer ise “Bu ailem için inanılmaz bir onur oldu. Annemle babam ‘Oğlumuzu bir pulun üzerinde görmek inanılmaz bir olay’ dediler. Wimbledon’daki zaferimin ardındaki tattığım onurla aynı duyguyu tattım. Gerçek üstü bir şey. Kelimelerle ifade edemiyorum. Çünkü İsviçre’de pul sahibi olan yaşayan ilk insanım. Umarım başarılarımı devam ettiririm” şeklinde konuştu.

No comments: