Tuesday, April 17, 2007

13 Nisan

00:52:41***** AP-SNTV-2100: Surfing Australia

Taj Burrow Perşembe günü ezeli rakibi Andy Irons’u Avustralya’nın Bells sahilindeki 35. geleneksel Rip Curl Pro karşılaşmasında yendi. Ünlü sörfçü sadece 2 dakikada 9 puanlık skor yaptı ve 2004’ten beri ilk kez dünya turnuvası zaferi yaşadı. Burrow şimdi hemşerisi Mick Fanning’le birlikte dünya turnuvası sıralamasında zirveyi paylaşıyor.
Sekiz kez dünya şampiyonu olan Kelly Slater kaza geçirmeden önce yarışmada favori olan isimdi, fakat Tom Whitaker’la karşılaşan Slater yarışı beşinci bitirdi.
Bells sahilinin kazananı Taj Burrow yaptığı açıklamada “Evet, kariyerimin en güzel zaferi. Andy’le hayatımız boyunca büyük rekabet yaşadık. O yüzden bu yarışı kazanmayı her şeyden çok istiyordum. Hayal gibi.” şeklinde konuştu.
Üçüncü round ise gelecek ay Tahiti’de gerçekleşecek. Yarışlar 7. karşılaşmayla son bulacak.







00:52:41***** AP-SNTV-2100: Golf China 1


Çinlilerin favorisi Huang Ming-jie ve Fransız Raphael Jacquelin Perşembe günü Shanghai’de gerçekleşen Çin Golf Karşılaşmasının ilk roundunda zirveyi paylaştılar.
Her iki oyuncu da Amerikalı Gary Rusnak ve diğer golf oyuncuları karşısında mücadele verdi. Güçlü rüzgar Çin’in iki numaralı oyuncusu Lian-wei Zhang için sorun yaratırken Taylandlı Thongchai Jaidee güzel bir performans sergiledi. Fakat yine de Taylandlı oyuncudan daha iyisi bekleniyordu.
Golfte dünya sıralamasının zirvesinde hala Danimarkalı Thomas Bjorn yer alıyor.



00:52:41***** AP-SNTV-2100: Bizarre Flight

Amerikalı takımlar Pazar günü gerçekleşen Bodyflight Bedford Dünya Karşılaşmasında havada uçma yarışında çok iyi bir performans sergilediler.
Dünyanın en iyi havada uçuş takımları Pazar günü Bodyflight Bedford Dünya Karşılaşmasının 2007 sezonu için İngiltere’de bir araya geldi. Yarışa Amerika, Rusya, Fransa ve İtalya’dan sporcular katıldı.
Yarış Bedford’daki dünyanın en büyük salon içi havada uçma tesisinde gerçekleşti. Airspeed Odyssey takımı dört kişilik oluşum kategorisinde zirveyi ele alırken, Arizona Blaze takımı iki kişilik serbest uçuş kategorisini kazandı. Böylece her iki takım da kendi dallarında altın madalyanın sahibi oldular.
Organizasyon 39,500 dolara mal olurken 4000 beygir gücünde motor kullanıldı.
Bodyflight Organizasyon Direktörü Paul Mayor yaptığı açıklamada “Bu yarış bize havada uçuş sporunun çok ilginç bir spor olduğunu gösteriyor. Bu herkes tarafından yapılabilecek bir spor ve böylece dünyanın en iyi takımları İngiltere’ye geliyor” şeklinde konuştu.

No comments: