Sunday, April 8, 2007

5 Nisan

07:36:20***** AP-SNTV-0400: Maradona Update

Çarşamba günü Arjantinli efsanevi oyuncu Diego Maradona’nın son durumuyla ilgili bilgi vermek üzere ünlü futbolcunun doktorları basın toplantısı düzenledi.
2004 yılında kalp krizi geçiren Maradona, aşırı içki, aşırı yeme ve sigara içmeden kaynaklanan sorunlar nedeniyle, ailesinin evindeyken rahatsızlanıp hastaneye kaldırılmıştı.
8 gündür Guemes Hastanesi’nde tedavi gören eski Dünya Kupası şampiyonunun düzelme gösterdiği söylendi.
Doktorlar Maradona hakkında çıkan dedikodulara cevap vermekte vakit kaybetmediler.
Hastanenin müdürü Çarşamba günü basına yaptığı açıklamada Maradona’nın yaşam parametrelerinin geliştiğini ve alkol etkilerinin zayıfladığını kaydetti.
Maradona’nın doktoru Hector Pezzella yaptığı açıklamada “Maradona’nın düzelme kaydetmesinden dolayı çok memnunuz. Yaşam fonksiyonları normalleşiyor. Alkole karşı tutkusunda da gelişme olduğunu görüyoruz.” şeklinde konuştu.
Ayrıca hastane personeli Maradona’nın hayranlarından birçok mektup gönderildiğini açıkladı.







04:28:44***** AP-SNTV-0100: Sailing Valencia 3

Alinghi Çarşamba günü gerçekleşen 13. Louis Vuitton yelken karşılaşmasında çifte zafer yaşadı.
13. Louis Vuitton yelken yarışlarının ikinci ayağı Çarşamba günü İspanya’nın Valencia kentinde devam etti.
Valencia’da bitiş çizgisini geçip yarışı ikinci kez kazanan Alinghi’yi Luna Rossa Challenge takip etti. İspanyol Desafio Espanol 2007 takımı ise başarılı bir performans sergileyerek üçüncü sırayı aldı.
Çok iyi bir başlangıç yapan BMW Oracle Racing takımı ise yarışı yedinci sırada bitirip hayal kırıklığı yarattı.






23:48:23***** AP-SNTV-2100: F1 Singapore
Jackie Stewart Singapur’un girişiminin dünyanın en çok izlenen motor sporu Formula 1 için çok yararlı olduğu görüşünde.
Singapur hükümeti ve özel yatırımcıları gelecek sezon Grand Prix’te Singapur’un pozisyonu için araştırmalar yapmaya başladılar.
Öte yandan Singapur’un yaygın tropikal yağmurlarının büyük sorunlara yol açacağı öngörülüyor.
Yine de Singapur’daki Lion şehrinin sokaklarının en kısa zamanda Formula 1 yarışlarının merkezlerinden biri haline geleceği konusunda Singapur hükümetinin büyük umutları var.
Haftalardır ülkenin gündeminde gelecek sene Formula 1’in yeni durağı olup olmayacağı konusunda tartışmalar sürüyor.
Hükümet multi-milyon dolar projesinin hazırlığı içerisindeyken efsanevi yarışçı Jackie Stewart, yeni yarış alanlarının Formula 1’e modern katkılar sağlayacağı görüşünde.
F1 Takım danışmanı Stewart yaptığı açıklamada “İngiliz, İtalyan, Fransız ve Alman Grand Prix’leri her zaman devam etmeli. Fakat diğerlerinin ortaya çıkmaları da gerekli. Değişiklikler ve yenilikler bu yarışa katkı sağlayacaktır. Singapur’da neden hala bir Grand Prix’in gerçekleşmediğini anlayamıyorum” şeklinde konuştu.
Red Bull sürücüsü “Tek sorun sağanak yağmur yağınca neler olacağını bilemememizdir.” derken Williams sürücüsü Alex Wurz Singapur gibi büyük şehirlerin yarışa katkı sağlayacağını söyledi.

No comments: