Tuesday, April 17, 2007

16 Nisan

00:14:31***** AP-SNTV-2100: A1 China 3

Pazar günü gerçekleşen Uluslar arası Shanghai Pistindeki yarışla beraber A1 Grand Prix’inde öne geçen ülke Almanya oldu.
Takım bu sezon 12.kez podyum bitirip Almanya’ya sekiz puan kazandırarak İngiltere’de gerçekleştirilecek Brands Hatch yarışları finalinde yarışmaya hak kazanırken Nico Hulkenberg yarışı üçüncü bitirdi.
A1 Şampiyonasını kazanmak için puanlar toplayan ve şampiyon olmayı garantileyen Almanya, rakibi Yeni Zelanda karşısında 27 puanlık bir liderlik kazandı. Yeni Zelanda’lı Jonny Reid yarışı ikinci bitirdi.
Alman Hulkenberg, 18 yaşındaki Amerikalı Jonathan Summerton’un üçüncü sıraya gerilemesine neden olurken Fransız Jean-Karl Vernay ve Kanadalı Sean McIntosh arasında büyük bir çekişme yaşandı.
Güney Afrikalı Alan van der Merwe ise yarışa başlar başlamaz sorunlarla karşılaştığı için ülkesi yarışı 12. bitirebildi.





00:14:31***** AP-SNTV-2100: Superbikes Valencia 2

Bu hafta sonu Valencia’da gerçekleşen yarışla beraber James Toseland, Süper Motor Dünya Şampiyonası sıralamasının üst sırasına yerleşti.
İngiliz Honda sürücüsü Pazar günü gerçekleşen ve İspanyol Ruben Xaus’un kazandığı 2007 Süper Motor Dünya Şampiyonasının beşinci roundunun açılış yarışını beşinci sırada bitirse de sıralamada zirveyi eline aldı.
Valencia’nın pistinin kuruyan pisti yarış koşullarını zorlaştırırken Troy Bayliss, Troy Corser ve Noriyuki Haga da çok iyi bir performans sergilediler.
Yamaha sürücüsü Japon Haga ikinci olurken Ducati sürücüsü Bayliss üçüncü, Yamaha sürücüsü Corser dördüncü oldu.
151 puanla Toseland’in zirvede olduğu sıralamada ise Biaggi 138 puanla ikinci, Haga 124 puanla üçüncü, Xaus dördüncü, Lorenzo Lanzi ise beşinci sırayı aldı.



Gordon ve takım arkadaşları için bir şey değişmedi
Nascar yarışlarında Chevrolet sürücüsü Jeff Gordon ve takım arkadaşları için bir şey değişmedi. Gordon, hala sıralamanın zirvesinde yer alıyor. Yine de Gordon’ın Martinsville’de oturup Jimmie Johnson’ın kazanmasına seyirci kalması eleştiriliyor.
Johnson son dört yarışın üç tanesini kazanırken Gordon üç yarışı ikinci bitirdi, fakat bu zaferlere rağmen Johnson puan sıralamasında üçüncü sırada yer alıyor.
Gordon yaptığı açıklamada “Ben bir yarışçıyım. Şu anki durumum çok zor, yüzüme mikrofon dayanınca ‘kazanmak istiyordum’ diye söylemem lazım” derken Jonhson “Bu sadece iyi ve zor bir yarıştı. Jeff de bazı şeyleri düşününce bunun harika bir yarış olduğunu kabul etmesi lazım” şeklinde konuştu.
Öte yandan yedinci sırada yer alan Clint Bowyer ise “Bence Nascar bizi geleceğin arabasına götürüyor. Bristol ve Martinsville’in tamamen Texas’tan farklı olduğunu unutmayın. Eğer eski model bir araç sürüyorsanız üstesinden gelmelisiniz” diyerek Nascar yarışlarının geleceğin arabasını keşfetmede ne kadar önemli bir rol oynadığını vurguladı.
Peki Pazar günü gerçekleşen Samsung 500 yarışlarında kim hangi rolü oynuyor?
Johnson Texas Motor Yarış Pistindeki 7 yarışın 6 tanesinde ilk 10 içinde yer alırken Gordon 12 karşılaşmada sadece 5 kez ilk 10 içine girebildi.
Nascar yarışlarının son puan durumu şöyle sıralanıyor:
1.
Jeff Gordon
Chevrolet
2.
Jeff Burton
Chevrolet
3.
Jimmie Johnson
Chevrolet
4.
Matt Kenseth
Ford
5.
Kyle Busch
Chevrolet
6.
Mark Martin
Chevrolet
7.
Denny Hamlin
Chevrolet
8.
Clint Bowyer
Chevrolet
9.
Tony Stewart
Chevrolet
10.
Carl Edwards
Ford

No comments: