Sunday, April 29, 2007

20 Nisan

23:56:27***** AP-SNTV-2100: MotoGP Turkey Preview

MotoGP sezonu Pazar günü Türkiye’nin Grand Prix’inde devam ederken eski dünya şampiyonu Valentino Rossi İstanbul’daki yarışı kazanmak istiyor.

İspanya’da gerçekleştirilen son Grand Prix’ten sonra geçen dört haftalık aradan sonra Moto GP sezonu bu hafta sonu İstanbul’da devam ediyor.
Bu sezon MotoGP’de yeni yönetmelik kararınca lastik sayısında kısıtlama yapılması bu sezonu etkilerken üçüncü round bilinmeyen bir süreç olarak nitelendirildi.
Losail ve Jerez’de yapılan hazırlıklarla beraber bu değişikliklerin 2007 sezonunun ilk iki yarışındaki etkilerini azalttı, fakat yarışçıların hiçbiri İstanbul’da neler olacağını kestiremiyorlar.
Bu sezonki ilk iki yarışta sekizinci ve yedinci olup hayal kırıklığı yaratan MotoGP şampiyonu Nicky Hayden geçen sene Türkiye’de üçüncü olmuştu. Bu yüzden Amerikalı yarışçı İstanbul’a büyük umutlarla geliyor.
Şu anki sıralamanın zirvesinde olan İtalyan sürücü Valentino Rossi’yle son iki şampiyonayı kazanan ve yine bir İtalyan olan Marco Melandri ülkemizde gerçekleştirilecek üçüncü round’la ilgili Perşembe günü basına demeç verdiler.
5 kez şampiyon olan Rossi “Biz bu tura hep garip bir durumla geliyoruz. 2005’in sonlarından beri M1’le ilgili birçok problemimiz oldu. Yeni lastikler çok zorlayacak, çünkü daha kontrol etmedik. Umarız Pazar günü lastiklerin derecesini biraz daha arttırırız ve üç günümüzü güzel havayla geçiririz” derken sıralamada beşinci olan Melandri “Evet, orası en sevdiğim yarış pistlerinden bir tanesi ama şu an biraz zor bir durumdayız. Eğer podyuma iyi bir dönüş yaparsam benim için çok iyi bir sonuç olacak” şeklinde konuştu.
Rossi’nin İstanbul’da ilk kez yarışacak olması yabancı medyada “Rossi Türk lokumunu ilk kez tadacak” yorumlarına neden olurken Avustralyalı Casey Stoner’ın şansının yüksek olduğu düşünülüyor.






23:56:27***** AP-SNTV-2100: Golf Asian Open 1

Perşembe günü Shanghai’de gerçekleşen Asya Golf Karşılaşmasının ilk roundunda Fransız oyuncu Raphael Jacquelin 66 puan skor yaparak birinci sırada yer aldı.
Jacquelin geçen hafta yine Shanghai’de gerçekleşen Çin Golf karşılaşmasının ikinci roundunda iyi bir performans sergilemişti.
Shanghai’de gerçekleşen Asya Golf Karşılaşmasının ilk roundunda Jacquelin’in skoru 66 olurken Danimarkalı Soren Kjeldsen 67 puanlık bir skor yaptı. Genç amatör oyuncu Çinli Mu Hu ise 73 puan yaparak 10. sırada yer buldu. Wen-chong Liang’in skoruysa 72’ydi.
Bunun yanı sıra Gonzalo Fernandez-Castano 73, Paul Casey 72, Retief Goosen 71, Colin Montgomerie 69 paun yaparken ünlü golf oyuncusu Ernie Els karşılaşmayı dokuzuncu sırada bitirdi.
Fransız oyuncu Raphael Jacquelin karşılaşmayı birinci sırada bitirirken Soren Kjeldsen ikinci oldu. Gavin Flint, Fransız Gregory Havret ve Koreli Sung-man Lee ise üçüncü sırayı paylaştılar.




23:56:27***** AP-SNTV-2100: Sailing Valencia 4

Organizatörler Louis Vuitton Kupası yelken yarışlarının ikinci roundunu rüzgarın olmaması nedeniyle Perşembe gününe ertelemek zorunda kalmışlardı.
Yarışçılar her şeyin yolunda gitmesini umarlarken Perşembe günü yine az dalga ve rüzgar vardı ve yarış yine ertelendi.




23:56:27***** AP-SNTV-2100: Marathon London

Pazar günü Londra’da yeni bir yüksek mertebe maratonu gerçekleşecek. Bu maratonda en başarılı koşucular birbirleriyle mücadele edecek.
Etiyopyalı yıldız Haile Gebreselassie, dünya rekoru sahibi Paul Tergat, olimpiyat şampiyonu Stefano Baldini ve iki kez dünya şampiyonu olan Jaouad Gharib bu Pazar günü gerçekleştirilecek Londra maratonunun en ağır topları durumunda. Bu ünlü yıldızlar sayesinde bu yılki Londra Maratonu epey sert ve çekişmeli geçeceğe benziyor.
Tartışmalı da olsa bu isimlerin içindeki en iyisi olarak nitelendirilen Gharib bu yarışın zor geçeceğini düşünüyor, fakat kazanmanın imkansız olmadığına inanıyor.
Gharib yaptığı açıklamada “Bu sene çok iyi hazırlandım. Ifrane’deki hazırlık kampımda koçum Abdul Kader Moaziz’le beraber çok çalıştım. Bu yarışa hazırım. Yüksek bir skor yapıp ilk üçe neden girmeyeyim” derken geçen seneki yarışlarda kötü sonuçlar alan 34 yaşındaki Etiyopyalı efsane Haile Gebreselassie “Londra’da koşmak çok farklı bir şey. Düşünün ki tüm iyi koşucular, iyi isim yapmış yıldızlar burada ve herkes kazanmak istiyor. Benim önceliğim de kazanmak, bunu ondan sonra konuşuruz” şeklinde konuşarak Londra’da eski şansını tekrar elde etmek istediğine dair sinyal verdi.








23:56:27***** AP-SNTV-2100: Tennis Monte Carlo 8

Perşembe günü Monte Carlo’da gerçekleşen tenis maçında Rafael Nadal, Kristof Vliegen’i yenerek şampiyonluk yarışındaki şansını arttırdı.
Tam 64 maçta yüksek performanslar sergileyip maçları kazanan ünlü tenisçi Nadal, Belçikalı rakibi Kristof Vliegen’i 6-1 6-1’lik skorlarla yenerek kazanma şansını arttırdı.
Bunun yanı sıra Fransız oyuncu Richard Gasquet Hırvat kökenli tenisçi Ivan Ljubicic’i 6-3, 6-7 (5), 7-5’lik skorlarla alt etti.
İspanyol tenis oyuncusu Juan Carlos Ferrero ise 6-3, 6-3’lük skorlarla Rus rakibi Igor Andreev’in elenmesine neden oldu.
İspanyol Guillermo Garcia Lopez’i 5-7, 7-6 (4), 7-6 (4)’lük skorlarla yenen Alman tenisçi Philipp Kohlschreiber’la karşılaşacak olan Nadal “Benim için çok ama çok güzel bir maç oldu. Bugün en iyi tenis maçımı oynadım. Bu turnuvaya böyle başlayabilmek benim için çok iyi oldu. Gelecek maçlar için kendime güvenimi arttırdı” diyerek performansından tatmin olduğunu gizlemedi.

No comments: