Sunday, April 29, 2007

19 Nisan

Monte Carlo’daki tenis karşılaşmaları hareketlendi. Çarşamba günü ünlü tenis oyuncuları birbirleriyle büyük mücadeleler verdiler. Nikolay Davydenko ve Fernando Gonzalez hayranlarını büyük hayal kırıklığına uğratırken Rafael Nadal tenis severleri yine sevindirdi.

İsveçli Robin Soderling, Çarşamba günü Monte Carlo tenis karşılaşmasının 2 saat 45 dakika süren ikinci roundunda Rus rakibi Nikolay Davydenko karşısında 6-4, 6-7 (6), 6-3’lük skorlarla başarılı oldu. Davydenko böylece bu yıl Monte Carlo’da gerçekleşen tenis karşılaşmalarındaki en ağır yenilgiye uğradı. Soderling, Arjantinli oyuncu Sergio Roitman’ı 7-5, 6-4’lük skorlarla yenen Max Mirnyi’yle karşılaşacak.
Bunun yanı sıra gelecek vaat eden Sırp tenisçi Novak Djokovic, 2004 Fransa Karşılaşması ve eski Roland Garros şampiyonu Arjantinli oyuncu Gaston Gaudio’yu 6-1, 3-6, 6-1’lik skorlarla yenip oynadığı 8 maçta üstünlüğünü kanıtladı. Djokovic ilk çıkışını geçen sene yine Monte Carlo’da yapmıştı, fakat Roger Federer’e yenilmişti…
Tommy Robredo 6-3, 6-2 yaparak Fransız Arnaud Clement’i alt ederken Monte Carlo’nun en dikkat çeken maçı iki kez şampiyon olan ünlü tenisçi Rafael Nadal’ınki oldu.
İspanyol tenis oyuncusu Nadal, tenis kortlarına iyi bir dönüş yaptı ve 2007 sezonuna güçlü bir performansla başladı. Nadal, Arjantinli rakibi Juan Ignacio Chela’yı 6-3 6-1’lik skorlarla yendi. Rafael Nadal maçtan sonra yaptığı açıklamada “Bence bugün çok güzel bir maç gerçekleşti. Böyle oynayabilmek benim için çok önemliydi. Geçen seneki Roland Garros’tan beri ATP turnuvasında oynamamıştım. O yüzden böyle başlamak benim için çok ama çok önemliydi” şeklinde konuştu.
Şilili oyuncu Fernando Gonzalez ise Rus rakibi Igor Andreev’e 6-2 2-6 6-3’lük skorlarla yenilerek tenis severleri şoka uğrattı.
İspanyol David Ferrer ve Fransız Richard Gasquet ise oynadıkları maçlarda başarılı oldular. Ferrer, Fransız rakibi Julien Benneteau’yu 6-1, 7-5’lik skorlarla yenerken Gasquet, 6-3, 6-2’lik skorlarla Slovakya kökenli oyuncu Dominik Hrbaty’nin üstesinden geldi.

00:15:34***** AP-SNTV-2100: Tennis Monte Carlo 5
00:15:34***** AP-SNTV-2100: Tennis Monte Carlo 6

No comments: