Sunday, April 8, 2007

4 Nisan

00:34:02***** AP-SNTV-2100: F1 Ferrari

Ferrari takımında bu hafta sonu Malezya’da gerçekleşecek olan yeni Formula 1 sezonunun ikinci yarışı yolunda çıkmaza girdi.
Yeni Formula 1 sezonunun ikinci roundu olan Malezya Grand Prix’i Pazar günü Sepang pistinde gerçekleşiyor. İki hafta evvel Melbourne’daki Avustralya Grand Prix’inde kazanan Kimi Raikkonen’in açılış roundundaki başarısını tekrarlamak isteyen Ferrari takımının strateji uzmanı Luca Baldisserri yarışta iyi bir pozisyon kazanmanın hayati bir önem taşıdığı görüşünde…
Baldisserri “Pist uzun ve düz olsa da Malezya’da kazanmak çok zordur. Melbourne yarışının sonunda Kimi’nin aracında bizi kaygılandıran sorunlar oldu. Yarışı bitirebiliriz de, kazanabiliriz de. Sistemi kontrol ediyoruz. Eğer sistemi değiştirmeye karar verirsek Malezya’daki kurallar gereği ceza yiyebiliriz.” şeklinde konuştu.
Malezya’nın sıcağında Raikkonen’in aracının sorunlar çıkartacağından ve Ferrari’nin son dakikada yarıştan çekileceğinden korkuluyor. Geçen sezon da yeni yönetmelikler Ferrari sürücüsü Michael Schumacher ve Felipe Massa dahil 5 sürücüyü zor duruma sokmuştu.

No comments: