Tuesday, April 17, 2007

9 Nisan

07:30:34***** AP-SNTV-0400: Golf Masters 4

Pazar günü Augusta’daki golf karşılaşmasının final maçında kazanan isim Zach Johnson oldu.
Kariyerinde ilk kez büyük bir karşılaşmaya çıkan 31 yaşındaki Amerikalı Johnson dört delikte 3 vuruş yapıp Tiger Woods, Güney Afrikalı Rory Sabbatini ve Retief Goosen gibi oyuncuları yenilgiye uğratarak herkesi şaşırttı.
2007’nin ilk büyük golf karşılaşmasının final roundunda Retief Goosen görülmeye değer bir başlangıç yaparken Tiger Woods’la beraber oynayan Stuart Appleby olabilecek en kötü başlangıcını yaptı.
Final rounduna sönük bir giriş yapan İngiliz oyuncu Justin Rose ise oyuna kendini verip iyi bir performans çıkardı.
Dünya sıralamasında 56. olan ve 1991’dan beri final grubuna dışardan katılıp kazanan ilk golf oyuncusu olan 31 yaşındaki Zach Johnson yaptığı açıklamada “Her şey planıma göre gelişti. Son iki hafta boyunca sadece çok vuruş yapmaya odaklandım. Bugün nerede olacağımı önceden biliyordum ve gün benim günüm oldu” şeklinde konuştu.








07:30:34***** AP-SNTV-0400: Champ Car Las Vegas

Avustralyalı Will Power Pazar günü Las Vegas’ta gerçekleşen Şampiyon Otomobil Dünya serileri grand prix’i açılış yarışını önde bitiren isim oldu.
Yarışın başından beri mücadele geçen senenin ümit vaat eden yarışçısı Power ve 2003 serileri şampiyonu Paul Tracy arasında kısasa kısas bir çekişme yaşandı.
Fakat Tracy’nin bir çukura saplanmasıyla birlikte Power birinci gelen isim olurken Tracy ancak üçüncü olabildi. Genç yarışçı Robert Doornbos ise ikinci sırayı aldı.
Üç kez şampiyon olan Sebastien Bourdais, gelecek vaat eden Graham Rahal ve Simon Pagenaud ise Las Vegas’ın sokaklarında 3.93km’de geçen yarışta kaybeden yarışçılar arasındalardı.





04:46:01***** AP-SNTV-0100: Tennis Florida 3


“WTA Bausch and Lomb” şampiyonasının finali Pazar günü Florida’nın Amelia adasında Tatiana Golovin ve Nadia Petrova arasında geçen çekişmeli bir tenis maçıyla gerçekleşti.
Tatiana Golovin, Pazar günü Florida’da gerçekleşen “Bausch and Lomb” şampiyonasının finalinde şampiyon tenisçi Nadia Petrova’yı 6-2 6-1’lik skorlarla yenilgiye uğratıp ilk WTA turu karşılaşmasını kazandı.
İkisi de Moskova doğumlu olan oyuncular arasında geçen mücadelede galip gelen Golovin 1 saat 19 dakika süren maçta zafer kazanarak dünya sıralamasında 20. sıradan 18. sıraya yükseldi.
Daha önce de Venus Williams ve Ana Ivanovic’i yenilgiye uğratan ünlü tenisçi Golovin yaptığı açıklamada “Bu turnuvayı kazanmak istiyorsanız büyük oyuncuları yenmekten, ilk büyük turnuvanızı kazanmaktan korkmamalısınız. Bu bana güven veriyor, fakat daha yapacak çok şey var. Gelişmeye devam etmek benim için çok önemli” şeklinde konuştu.





23:50:27***** AP-SNTV-2100: F1 Malaysia 3


2007 Formula 1 şampiyonası, Melbourne’daki açılış yarışından üç hafta sonra Pazar günü Sepang’da gerçekleşen grand prix’le devam etti.
Formula 1’de iki kez dünya şampiyonu olan Fernando Alonso Pazar günü Sepang’da gerçekleşen Malezya Grand Prix yarışında bayrağı eline alan isim oldu. Böylece McLaren takımı Ekim 2005’ten beri ilk kez Formula 1’de kazanmış oldu.
Alonso bitiş çizgisine bir saat, 32 dakika, 14.930 saniye gibi bir süreyle gelerek F1 kariyerindeki 16. Grand Prix zaferini yaşadı.
Yarışta Rookie Lewis Hamilton ikinci olurken Kimi Raikkonen Ferrari adına üçüncü sırayı aldı.
Bu zafer İspanyol Alonso’yu şampiyona sıralamasında zirveye yerleştirirken, en yakın rakibi iki puan farkla Raikkonen oldu. Hamilton ise sıralamada üçüncü olan isimdi.
Alonso yarıştan sonra yaptığı açıklamada “Takım içinde birçok çalışma yapıldı. Herkes ilk yarışa hazır olmak için çok çalıştı. Fakat bu kadarını da beklemiyorduk, inanılması zor bir durum. Emeği geçen herkese teşekkür etmemiz lazım.” şeklinde konuştu.

No comments: