Sunday, April 8, 2007

3 Nisan

Geleceğin arabası temalı Nascar yarışları iki gün sürecek test sürüşleri için Richmond’a gitti. Birçok takım yedek araçlarını Ricmond’da denemeyi planlıyor.
Nascar’da mücadele ve hazırlık rotasını Cumartesi Martinsville’ya çevirdi. Nextel Kupası takımları yedek arabalarını Richmond’a yolladı ve geçit töreni Richmond Uluslararası yarış pistinde gerçekleşti.
NASCAR Araştırma ve Geliştirme Merkezi’nin 7 yıllık geleceğin arabası projesi 2004 yazında Richmond’da başlamıştı. Bu projenin dördüncü sezonunun test sürüşleri bu hafta Salı günü başlayıp Çarşamba günü bitiyor. Bu geleceğin arabasının Richmond’daki en büyük hazırlığı oldu.
Bu sezonun Crown Royal’ın sunduğu 5 Mayıs Jim Stewart 400 karşılaşması geleceğin arabasının dördüncü görünse de gerçek anlamdaki ilk karşılaşması olacak. Richmond’da 3 kez kazanan eski şampiyon Earnhardt 50 adet takımın geleceğin arabasını tüm dünyaya tanıtmasını dört gözle bekliyor.
Dale Earnhardt Jr. yaptığı açıklamada “Birçok takımın yedek araçlarını Richmond testine hazırlanmak için Martinsville’de kullanmasını görmek çok ilginçti. Yarışta ileriye doğru gidiyoruz. Hazırda iki aracımız var ve bu da DEI’daki insanların yeni araçlar üretmek için ne kadar çok çalıştığını gösteriyor” dedi.







21:47:40***** AP-SNTV-1900: F1 Renault

Renault F1 takımı 8 Nisan Pazar günü Malezyalı Grand Prix’te gerçekleşecek 2007 Formula 1 şampiyonası için ümitli.
Renault sürücüleri Giancarlo Fisichella ve Heikki Kovalainen Avustralya’da gerçekleşen bu sezonun açılış yarışında ilk 10’a girmeyi başarmışlardı. Fakat Renault’un şampiyonluk karşılaşmasında başarılı olması için takımın hızlı bir gelişme göstermeleri gerekiyor.
Sepang pisti Malezya’nın yüksek nemi ve sıcaklığı nedeniyle sürücüler açısından Formula 1’in en dezavantajlı ve rahatsızlık verici pisti konumunda olmasına rağmen daha önce bu pistte Formula 1’i kazandığı için Renault sürücüsü Giancarlo Fisichella, Sepang’a dönmekten dolayı büyük bir mutluluk duyuyor.
2006 Malezyalı Grand Prix’te şampiyon olan 34 yaşındaki İtalyan sürücü yaptığı açıklamada “Malezya fiziksel ve psikolojik açıdan yarışmak için en zor yerdir. Bu şampiyonanın en çetin ayağıdır, fakat biliyorsunuz ki geçen sene burada kazanmıştım. Çok güzel bir anı oldu bu. Hala iyi bir formdayım. O yüzden performansımdan çok memnunum” şeklinde konuştu.
25 yaşındaki Heikki Kovalainen ise bu yarışın en sert yarışlardan biri olacağını, sıcağın adeta insanın yüzüne üflediğini, bu yüzden iyi hazırlanmak gerektiğini, fakat formda olduğu için kaygılanmadığını söyledi.





19:25:16***** AP-SNTV-1730: Motocross Benelux
STEFAN EVERTS'IN BOŞALAN TAHTINA YERLEŞEN İSMİ BELİRLEYECEK MOTOCROSS DÜNYA ŞAMPİYONASI'NIN 2007 SEZONU PAZAR GÜNÜ BAŞLADI.
2007 Motocross Dünya Şampiyonası Pazar günü Hollanda’da gerçekleşen Benelux Grand Prix’teki iki yarışla başlangıç yaptı.
10 kez şampiyon olan Motocross’un tartışmasız kralı Stefan Everts’ın emekli olmasıyla beraber yeni sezon çok çekişmeli geçeceğe benziyor.
Bu sezonun ilk MX1 yarışında kazandığı zaferle iyi bir başlangıç yapan mavi üniformalı Yeni Zelandalı Joshua Coppins izlenmesi gereken bir isim olarak görülüyor.
Belçikalı Ken de Dycker iyi bir performans sergilese de Steve Ramon Dycker’ı geçerek ikinci olup Coppins’i takip etti.
MX2 yarışı ise Christophe Pourcel ve Tommy Searle arasında olan büyük bir kazayla başladı fakat Pourcel kendini toparlayıp üçüncü gelen isim oldu.
İkinci yarışı kazanan isim İspanyol Jonathan Barragan olurken Yeni Zelandalı Coppins ikinci oldu.






07:26:54***** AP-SNTV-0400: Laureus Awards
Laureus Dünya Spor Ödülleri Töreni Pazartesi günü Barcelona’da gerçekleşti.
Barcelona’da gerçekleşen Laureus Dünya Spor Ödülleri törenini başta İspanyol kralı olmak üzere birçok ünlü isim izledi.
Ünlü tenis yıldızları geceye başarıyla damgalarını vurdular. Roger Federer üçüncü kez “yılın sporcusu” ödülünü alırken Amelie Mauresmo yılın en iyi çıkış yapan sporcusu seçildi. Serena Williams spora tekrar dönmesi nedeniyle ödül kazanırken Alman 2006 Dünya Kupası Organize Komitesi başkanı Franz Beckenbauer yaşam boyu onur ödülünün sahibi oldu.
Martin Braxenthaler ve Kelly Slater da ödül kazanan isimler arasında yer aldılar. Diğer ödül kazanan isimler ise şöyle:
Yılın bayan sporcusu: Yelena Isinbayeva
Yılın takımı: İtalyan futbol takımı
Spor ruhu ödülü: FC Barcelona
Yetenekli sporcu ödülü: Luke Dowdney

No comments: