Sunday, April 8, 2007

6 Nisan

07:10:34***** AP-SNTV-0400: Golf Masters 1


Perşembe günü gerçekleşen Ulusal Augusta Golf karşılaşmasının açılış roundu sert geçti ve sadece dokuz oyuncu iyi bir performans sergileyerek diğerlerinin önüne geçti.
Perşembe günü gerçekleşen ABD Ulusal Augusta karşılaşmalarında öne geçen isimler Justin Rose ve Brett Wetterich oldu.
Rose gibi İngiliz olan golfçüler David Howell ve David Toms da tek atışla başarılı performans sergileyerek beşinci sırayı aldılar.
Tiger Woods son iki delik için birden fazla vuruş yaparak 73 puan yaparken golf şampiyonu Phil Mickelson hayal kırıklığı yarattı.
Oyuna erken başlayan isimlerden Justin Rose mükemmel bir başlangıç yapıp 69 puan skor yaparak zirveye yerleşirken İsveçli Henrik Stenson’ın da başlangıcı iyiydi ve dokuzuncu ayakta zorlansa da 72 puan skor yapıp karşılaşmadan alnının akıyla ayrıldı.
İlk 5’e giren diğer bir oyuncu Luke Donald olurken 2001’de şampiyon olan deneyimli oyuncu Amerikalı David Toms, David Howell’la birlikte üçüncülüğü paylaştı.



07:41:10 ***** AP-SNTV-0400: Baseball Matsuzaka

Ünlü beyzbol oyuncusu Daisuke Matsuzaka, takımı Boston Red Sox’un 4-1’lik başarısından sonra Kansas City’de basına konuştu. Matsuzaka, bu başarıyı uzun süreden beri beklemesine rağmen kendini gayet normal hissettiği için çok şaşırdığını söyledi.
Daisuke Matsuzaka Perşembe günü Kansas City Royals takımı karşısında Boston Red Sox’un 4-1’lik zaferindeki ABD majör ligindeki başarılı top atışı performansından sonra basına demeç verdi.
Sağ elini harika bir şekilde kullanan 26 yaşındaki yıldız oyuncudan kariyerindeki diğer unutulmaz performaslarıyla ABD majör ligindeki debut’unun karşılaştırılması istendi.
Hayranlarından büyük destek alan Matsuzaka yaptığı açıklamada “Size cevap vermekte zorlanıyorum, çünkü benim için gayet normal bir gündü. Geriye dönüp baktığımda kariyerime Koshien’de ilk başladığım zamanı hatırlıyorum. Bugünü çok uzun zamandan beri hep beklemiştim aslında. Fakat buna rağmen kendimi gayet normal hissediyorum.” şeklinde konuştu.






04:11:28***** AP-SNTV-0100: Rugby France

Ulusal Fransız Ligi yetkilileri Perşembe günü Paris’in yanındaki Orly Havalimanı’nda yaptıkları basın toplantısında Fransız rugby kulüplerinin Avrupa Kulübü karşılaşmalarında yer almayacağı konusundaki söylentileri doğruladı.
Fransız rugby kulüpleri Ocak ayında Heineken Kupası gibi Avrupa karşılaşmalarına stratejik ve finansal sebepler yüzünden katılmayacaklarını açıklamışlardı.
Pazartesi günü de İngiliz kulüpleri Fransızların boykotuna katılabileceklerini söylemişlerdi.
Bu tartışmaların çıkış nedeni seçimlerdeki oy hakkı dağılımının adaletsiz olduğu görüşleriydi.
Fakat Rugby Futbol Birliği kulüpleri yasal yollara başvuracakları konusunda uyarı yaptı.
Fransız Rugby Federasyonu başkanı Bernard Lapasset yaptığı açıklamada “Fransız kulüpleri gelecek sezon Avrupa Kupasına katılmayı reddettiler. Onlara hisse teklif ettim, fakat tam üye olmak istiyorlar. Fakat anlaşma sağlanamayabilir” şeklinde konuştu.






04:12:12***** AP-SNTV-0100: Tennis Davis Preview
Andy Roddick ve James Blake, hafta sonu Kuzey Carolina’da gerçekleşecek Davis kupası tenis karşılaşmasında Tommy Robredo ve Fernando Verdasco’yla mücadele edecek.
31 kez Davis kupası kazanarak bir rekor sahibi olan, fakat 1995’ten beri bunu başaramayan ABD bu hafta sonu Winston-Salem, Kuzey Carolina’daki salon içi çeyrek final Davis kupası tenis karşılaşmasında İspanya’ya ev sahipliği yapacak.
En iyi 10 tenisçi arasında yer alan Andy Roddick’le James Blake, Amerika adına Tommy Robredo ve Fernando Verdasco karşısında oynayacaklar.
Bahisler dünya ikincisi Rafael Nadal üzerine olsa da geçen haftaki karşılaşmalarda Nadal’ın sağ ayağı incindiği için İspanya Nadal’sız çıkacak, bu da onlara dezavantaj sağlıyor.
James Blake yaptığı açıklamada “Daha önce ABD için hiç oynamamıştım. Patrick McEnroe’nun kaptanlığındaki harika takımın bir parçası olmak bana onur veriyor.” derken Tommy Robredo “Eğer sert bir başlangıç yaparsam avantaj sağlarım. Rakibim en iyi oyunculardan biri, mutlaka maça iyi hazırlanmıştır ve hayranları onu destekliyor.” şeklinde konuştu.
Andy Roddick ve Fernando Verdasco ise maçın çok çetin ve zorlu geçeceği konusunda aynı fikirleri paylaştılar.





22:14:00***** AP-SNTV-1900: Sailing Valencia 4

Louis Vuitton yelken yarışlarının üçüncü gününde Alinghi takımı zirvedeki yerini sağlamlaştırdı. Aralıklarla devam eden rüzgar yarışçıları zorlarken karşılaşmanın bir de özel konuğu vardı. Formula 1 şampiyonlarından Nelson Piquet bu sefer yelken yarışlarında yer aldı.
Olumsuz hava koşulları Louis Vuitton yelken yarışlarının üçüncü gününde Amerika Kupası organizöterlerini zor duruma soktu.
Eski Formula 1 şampiyonu Nelson Piquet, Luna Rossa takımının özel konuğu oldu ve yelkendeki 18. adam oldu.
Piquet yaptığı açıklamada “Çok heyecanlıyım. Çok ilginç bir tecrübe oldu benim için.” şeklinde konuştu.
Yarışta Alman Birleşik İnternet ve İtalyan takımları başarılı performans sergilediler.
Üç yarışın sonucunda Alinghi takımı sıralamada 33 puanla zirveye yerleşirken BMW Oracle ve Yeni Zelanda Emirliği takımları Alinghi’yi takip etti. İspanyol Desafio Espanol takımı ise dördüncü oldu.

No comments: