Sunday, April 29, 2007

24 Nisan

23:53:05***** AP-SNTV-2100: Rally Troodos

Pazar günü Kıbrıs’ta gerçekleşen FIA Orta Doğu Rally şampiyonasını Nasser Saleh Al Attiyah ve Chris Patterson ikilisi kazandı. Fakat sıralamanın zirvesinde hala Khaled Al Qassimi ve Nicky Beech bulunuyor.
Şampiyon ralliciler Nasser Saleh Al Attiyah ve Chris Patterson, Pazar günü Kıbrıs’ta gerçekleşen FIA Orta Doğu Rally Şampiyonasının üçüncü roundunu kazandılar.
Katarlı ve İngiliz olan ikili iki gün süren 16 devreyi 4 saat, 4 dakika ve 54 saniyelik bir zamanla bitirdi. İkincilik ise 2 dakika, 38 saniye farkla Kıbrıslı ikili Andreas Peratikos ve Nicos Panayides’in oldu.
Öte yandan şampiyonanın liderleri Birleşik Arap Emirliği’nden Khaled Al Qassimi ve İngiliz takım arkadaşı Nicky Beech lastik patlaması, radyatör problemleri, vites bozulması gibi nedenlerden ötürü yarışı altıncı sırada bitirdiler. Fakat başarılı ikili hala sıralamanın zirvesinde bulunuyor ve 10-12 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek Jordan Rally’sinde en şanslı takım olarak görülüyor.
Attiyah takımının kazanmasının ardından yaptığı açıklamada “Eveti harika bir duygu. Beşinci kez kazandık. Biliyorsunuz ki bu rallide büyük sorunlarımız oldu, aracımıza ne oldu bilmiyorum. Fakat her şeye rağmen yarışı kazandık ve aldığımız 10 puan çok önemli, çünkü şampiyonanın liderlerine çok yaklaştık. Bir dahaki yarışta en iyi şekilde yarışmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.




22:38:48***** AP-SNTV-1900: Olympics Taiwan

2008 Beijing Olimpik organize komitesi başkan yardımcısının verdiği bilgiye göre Tayvan, Olimpik meşalesi yarışına katılmayı kabul etti, fakat bir Tayvan yetkilisi anlaşmayı henüz kabul etmediğini açıkladı.
Kıdemli bir BOCOG yetkilisi Pazartesi günü yaptığı açıklamada her iki tarafın da meşale yarışının Tayvan’da olması konusunda anlaşmaya vardığını açıkladı. Fakat Beijing Organize komitesi başkan yardımcısı Wang Wei ayrıntıların hala tartışıldığını söyledi. Tayvanlı IOC sözcüsü Ching Kuo Wu ise olaya tedbirli yaklaşıyor.
Wu yaptığı açıklamada “Meşale yarışı olimpiyatların bir parçasıdır, o yüzden geleneksel bir olimpiyat karşılaşmasıdır. Meşale Tayvan’a geldiğinde bunun anlamı Olimpiyatların mesajının buraya ulaşmasıdır. Bence Tayvanlı sporcular meşalenin gelmesinden çok memnun olacaklar. Fakat yine de izlenecek yol konusunda IOC olarak temkinli olmalıyız. Kimsenin en ufak bir şey hakkında şüphe duymaması gerekir” şeklinde konuştu.
Gelecek seneki meşale yarışının ise bazı çevreciler Tibet’e yolculuk konusunda karşı çıksa da Everest Dağı’nın zirvesinde olması bekleniyor.




18:34:31***** AP-SNTV-1730: Rugby Belfast
Belfast’ta gerçekleşen 19 yaş altı 2007 IRB Dünya Şampiyonasının finalini kazanan takım Yeni Zelanda oldu.

Belfast’taki Ravenhill, Yeni Zelanda ve Güney Afrika arasında geçen 19 yaş altı 2007 IRB Dünya Şampiyonasının finaline ev sahipliği yaptı.
Yeni Zelanda geçen seneki finallerde Avustralya’ya yenilmişti. Aynı başarısızlığı tekrarlamak istemeyen Yeni Zelanda takımı maçın ilk dakikalarında kontrolü ele aldı. Robert Fruean, Trent Renata ve Kade Poki sayesinde takım ilk yarıda 17-0 skor yaparak açık ara lider oldu.

Doğal

İkinci yarıda da aynı durum devam etti. Jackson Willison’ın gösterdiği yüksek performansla takım 31-0 skor yaparak arayı daha çok açtı. Güney Afrika takımı Yaasir Hartzenberg’in yaptığı skorlarla kendisini avunmaya çalıştı, fakat maç 31-7 Yeni Zelanda’nın galibiyetiyle sona erdi. Bu başarı takımın 2 yıl önce Durban’da Springboks takımı karşısında uğradığı 20-15’lik yenilgisini unutturdu.

No comments: