Sunday, April 29, 2007

25 Nisan

14:59:12***** AP-SNTV-1200: Iceskating China

Salı günü Beijing’deki Dünya Ticaret Merkezi Buz pistinde, Rus ve Çinli buz patencileri 2014 Olimpik ve Paraolimpik Kış Oyunları’na Rusya’nın ev sahipliği yapmasını desteklemek amacıyla birlikte paten kaydılar.

Salı günü Beijing’deki Dünya Ticaret Merkezi Buz pistinde gerçekleşen Buz Pateni karşılaşmasında Çinli buz pateni şampiyonu Lu Chen, Olimpiyatlarda altın madalya sahibi olan Rus Svetlana Zhurova ve yine bir olimpiyat madalya sahibi olan Denis Petrov güçlü performanslar sergilediler.
Hepsi Rusya’nın 2014 Olimpik ve Paraolimpik Kış Oyunları’na ev sahipliği yapmasını desteklemek için Bejing’delerdi.
1998 yılında buz patenini bırakan 30 yaşındaki eski patenci Lu Chen yine eskisi gibi buz pistine dönmenin heyecanını yaşıyordu. Çinli Chen yaptığı açıklamada “Biz aslında 2008 olimpiyatlarının Moskova’da olmasını bekliyorduk. Fakat olmadı. Umarız bir dahaki olimpiyatlar Rusya’da olur” şeklinde konuştu.
Altın madalya sahibi Svetlana Zhurova ise “Çinliler de ve Ruslar da çok duygusal insanlar. Birbirimize destek olmayıyız. Bu profesyonel olmak adına çok önemlidir. Gelişmeyi öğrenmemiz lazım ve dünyadaki herkese onları sevdiğimizi göstermemiz gerekli” diye fikrini belirtirken yine bir Rus olan Alexei Nemov “Gelecek sene Rus takımlarının Beijing’de başarılı olacağına inanıyorum. Bir atlet ve sporcu olarak mücadele edeceğiz ama Çinli atletlerle dostluk da kuracağız” dedi.






En büyük sponsorların ev sahipliği yaptığı bir konuk kabul töreniyle Olimpiyatların önde gelen isimleri bu Pazartesi Beijing’e geldiler.


DOĞAL

Siyası olarak hassas bir konu olan 2008 Oyunları meşale yarışının Tayvan’da sona erecek olması Uluslar arası Olimpiyat Komitesi tarafından gözden geçirildi.

Bu süreçte Tayvan, IOC üyesi Ching Kuo Wu’nun olaya pozitif bakmasıyla beraber koşullu olarak antlaşmayı kabul etti.
1949 yılında Çin’den ayrılan Tayvan 2008 Oyunlarının tüm prosedürlerinin gerçekleşmesi gerektiği konusunda görüş birliğine vardı.





04:28:18***** AP-SNTV-0100: Sailing Valencia 12

İspanya’nın Valencia kentinde üst üste iptal olan Louis Vuitton Kupası yelken karşılaşmalarının beşinci ayağı sonunda gerçekleşti. Kazanan, Güney Afrikalı takım Shosholoza oldu.
Durgun hava koşulları nedeniyle 9 kez üst üste iptal olan Louis Vuitton Kupası yelken karşılaşmalarının beşinci ayağı sonunda gerçekleşti. Güney Afrikalı takım Shosholoza, Çin takımı karşısında başarılı bir mücadele vererek yelken karşılaşmasını kazandı.
İtalyan takımı Luna Rossa ise kötü bir gün yaşadı. Yarışlara önde başlayan takım her iki yarışı da kaybetti.
Sıralamanın zirvesindeyse hala BMW Oracle Racing takımı bulunuyor. Büyük ihtimalle finalde Amerikalı takımın başarılı olacağı düşünülüyor.







Futbolun en bilinen ve en çok para harcanan reklam alanı ABD’de ilk kez kullanılacak... Amerikan Profesyonel Ligleri tarihinde ilk kez bir takım “göğüs sponsoru” alıyor... Böylece bu yaz Los Angeles Galaxy”e katılacak olan David Beckham takıma katıldığında üzerinde “Herbalife” yazan forma giyecek.

Devler liginde oynayan Los Angeles Galaxy takımının yöneticileri, yöresel bir yiyecek firması olan Herbalife’la bir antlaşma imzaladı.
Multi milyon dolarlık antlaşmayla Herbalife, David Beckham’ın bu yaz katılacağı futbol takımı olan LA Galaxy’e forma sponsoru oldu.
Bu Los Angeles Galaxy takımında bir ilk olma özelliği taşıyor. David Beckham böylece ABD’de göğsünde hedef kitlesi büyük ölçüde “bayanlar” olan bir markayı taşıyacak... Beckham’ın takımı LA Galaxy , sadece bilet satışlarından bu sezon Beckham’a verilen parayı çıkarmış durumda... Sponsorlar Galaxy için işin kreması olacak...
David Beckham’ın üzerinde Herbalife yazan bir forma giyecek olması markanın ismini şimdiden duyururken antlaşmanın asıl faktörü marka ismini takımın t-shirt’ünün üzerinde göstermek istemesi… Sadece Los Angeles Galaxy takımının tarihinde değil, Amerikan Profesyonel Ligleri NBA, NFL, MSL, MLB ve NHL’in tarihinde ilk kez bir takım “göğüs sponsoru” alıyor.
AEG spor ve pazarlama müdürü Shawn Hunter yaptığı açıklamada bunun Amerikan spor tarihinde bir mil taşı olduğunu söyledi.
----------------------

No comments: