Tuesday, April 17, 2007

17 Nisan

07:39:45***** AP-SNTV-0400: Tennis Monte Carlo 2

Rus tenisçi Mikhail Youzhny ve Çek oyuncu Radek Stepanek, Pazartesi günü Monte Carlo’da gerçekleşen tenis karşılaşmalarının ilk roundunda rakipleri karşısında başarılı oldular.
1998 yılında şampiyon olan İspanyol tenisçi Carlos Moya, Youzhny karşısında 6-2, 3-1’lik skorlarla yenilirken kalabalık seyirci Fransız Gael Monfils’i kötü performansı nedeniyle yuhaladı.
Öte yandan 2002 ve 2003 turnuvalarını kazanan İspanyol Juan Carlos Ferrero, İngiliz Tim Henman’ı 7-5, 6-2’lik skorlarla yenerek ikinci roundda oynamaya hak kazandı.
Arjantinli oyuncu Gaston Gaudio ise, Rus rakibi Dmitry Tursunov karşısında 5-7, 6-2, 6-2 puanlar kazanarak başarılı oldu. 2004 yılının şampiyonu Gaudio, Sırp tenisçi Novak Djokovic ile karşılaşacak.
Ferrero maçtan sonra yaptığı açıklamada “Evet, her zaman ilk round zordur. Tim çok zorlu bir rakipti. Daha önce onunla oynamamıştım. İlk sette en iyi şekilde oynamaya çalıştım ama ilk set çok zordu. Fakat yine de ikinci set daha kolaydı ve kazandım” şeklinde konuştu.





07:38:55***** AP-SNTV-0400: Golf Heritage 5

Boo Weekley, Pazartesi günü gerçekleşen Verizon Heritage golf karşılaşmasının finalini kazanarak ilk PGA turnuvası zaferini elde etti.
Harbour şehrini etkileyen güçlü rüzgarlar Ernie Els’in performansını düşürürken Pazartesi günü gerçekleşen Verizon turnuvasının da bitişini kötü yönde etkiledi. Turnuvanın süresi ertelenerek uzadı.
Üçüncü roundun lideri Jerry Kelly de koşullara adapte olmakta zorlandı ve sıralamanın üst sıralarından düşerek hayal kırıklığı yarattı.
Stephen Leaney ise güzel bir performans sergileyerek sıralamanın üstlerine yerleşti.
Tüm bu olumsuz koşullara rağmen Boo Weekley, rakibi Els karşısında başarılı olarak ABD’de kariyerinde ilk kez PGA Turnuvasını kazanmış oldu.




04:09:03***** AP-SNTV-0100: Marathon Boston

Boston Atletizm Birliği Pazartesi sabahı 111. kez koşu maratonu düzenledi. Erkekler kategorisinde Robert Cheruiyot şampiyon olurken bayanlarda yüzü gülen isim Lidiya Grigoryeva oldu.
Soğuk, nemli ve rüzgarlı hava koşulları Boston Maratonunda koşan atletleri etkilerken dünyanın en eski yarış maratonunun erkekler kategorisinde Kenyalı Robert Cheruiyot 2 saat, 14 dakika, 13 saniyelik bir zamanla koşarak şampiyon oldu. Cheruiyot’un bu skoru son 30 yılın en düşük puanı oldu. Boston’da üç kez şampiyon olan Kenyalı atlet geçen sene 7 dakika daha hızlı koşmuştu. Diğer bir Kenyalı atlet James Kwambai ise 20 saniye farkla ikinci oldu.
Bayanlar kategorisinde ise 33 yaşındaki Rus atlet Lidiya Grigoryeva 2:29:18 saniyelik bir zamanla bitiş çizgisini geçip ülkesinin bayrağını sallamaya hak kazanan sporcu olurken iki kez New York City maraton şampiyonu olan Letonyalı Jelena Prokopcuka ikinci sırayı aldı.






23:30:10***** AP-SNTV-2100: Sailing Valencia 1 upd

Pazartesi günü Velancia’da 11 tekne, yelken karşılaşmalarının en prestijli tekne yarışlarından biri olan Louis Vuitton Kupası yarışlarında Amerika Kupasını almak için birbirleriyle mücadele etti.
Yelken meraklıları Pazartesi günü Valencia’da gerçekleşen Louis Vuitton Kupası karşılaşmasında hayal kırıklığı yaşadı. Çünkü eksik olan bir şey vardı. Rüzgar eksikliği yarış tayfalarının yarışmaktan çok Akdeniz’de hafif bir meltem eşliğinde güneşleniyor gibi görünmelerine neden oldu.
Yeni Zelandalı Başbakanı Helen Clark, Yeni Zelanda takımının onur konuğuydu. 11 takımdan 2003 yılında Amerikan kupasını Alinghi’ye kaptıran Yeni Zelanda takımı, İtalyan teknesi Luna Rossa, Desafio Espanol ve Amerikalı takım BMW Oracle takımları çok iyi performans sergileyip favori takımlar oldular. Sonuç olarak yarışı Alinghi takımı kazanırken kupayı bu 5 takımdan birinin kazanacağı düşünülüyor.

No comments: