Sunday, April 29, 2007

26 Nisan

00:48:18***** AP-SNTV-1900: Sport Charity


Profesyonel sporcular arasındaki seçkin isimler “Umut İçin Spor” adındaki hayır kurumuna katıldıklarını açıklamak için Çarşamba günü New York’ta bir araya geldiler.

Seçkin profesyonel sporcular “Umut için Spor” adındaki ve insanları dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için teşvik etmeyi amaçlayan hayır kurumuna katıldıklarını kamuoyuna duyurmak için Çarşamba sabahı New York’da bir araya geldiler.
Farklı spor dallarından 12 kurucu üye bu faydalı amaç uğrunda yardım etmeyi amaçlıyor. Kurucu üye olan sporcular ünlü tenis yıldızı Andre Agassi, bisiklet sürücüsü Lance Armstrong, efsanevi boksör Muhammad Ali, futbolcu Warrick Dunn, NASCAR yarışçısı Jeff Gordon, ünlü atlet Jackie Joyner-Kersee, NHL buz hokeycisi Mario Lemieux, NBA basketbol yıldızı Alonzo Mourning ve beyzbolcu Cal Ripken Jr.’dan oluşuyor.
Hayranlarını ve diğer sporcuları dünya sorunlarına ilgilerini çekmeyi amaçlayan hayırsever sporcular hastalıklarla mücadele, okul-hastane-park-stadyum yapımı ve hayır kurumları kuruluşları için 500 milyon dolardan fazla bağış yaptılar.
Eski tenis oyuncusu Andre Agassi “Bu hepimizin bir araya gelmesi ve diğer sporculara iletmek için bu mesajı göndermemiz açısından bir şans oldu. Hepimiz bağış yapmak için bir araya geldik. Duyarlı olan bütün sporculara bu sorumluluğuza katılmalarını istiyoruz” derken Fransa’da 5 kez şampiyon olan Lance Armstrong “Bu yaptıklarımızla hepimiz kutsandık. Fakat diğerlerinin de bize katılmaları gerekiyor. Belki onlar da zaten buna hazırlardır ve ‘Aman Tanrım, ben de onlara katılıp faydalı ve aktif bir vatandaş olmalıyım’ diye düşünürler. Gerçek değişim parayla olmaz, asıl değişim insanların düşünce şekillerini değiştirmek ve bunu diğer jenerasyonlara aktarmak” şeklinde konuştu.
Tüm zamanların en büyük boks yıldızı Muhammed Ali’nin eşi Lonnie Ali, efsanevi boksörü temsil etmek için oradaydı ve “Ben Muhammed’in diğerlerine ilham verdiğini söylemeyeceğim, çünkü bütün bu harika sporcuların zaten kendilerine has altın gibi kalpleri var. Muhammed ve ben artık sosyal global hayırseverliğin başlayacağını umuyoruz” diyerek bu fikrin ilk olarak Muhammed Ali’den çıktığına dair ipucu verdi.
Kendi dallarının en büyük sporcuları olan ünlü yıldızlar bir araya gelerek karşılaşmalarda aldıkları sorumluluktan daha büyük yükümlülük aldıklarını düşünüyorlar.






00:21:16***** AP-SNTV-2100: Cycling Wallonne

Geleneksel olarak düzenlenen Fleche Wallonne bisiklet yarışlarının 71.sinde İtalyan Davide Rebellin Çarşamba günü 202 kilometrede başarılı bir sürüş yaptıktan sonra zafer elde etti.
Geleneksel Fleche Wallonne bisiklet yarışlarının 71.si Çarşamba sabahı Belçika’daki ünlü Mur de Huy’de başladı. 189 katılımcı 202.5km’lik yolda parlak güneş ışığı altında bisiklet sürdüler.
Yarışın sonunda galip olan isim 2004’te de aynı karşılaşmada şampiyon olan Gerolsteiner takımından İtalyan Davide Rebellin oldu.
2006 yılının şampiyonu Alejandro Valverde yarışı bu kez ikinci bitirirken üçüncü sırayı alan Danilo Di Luca da 2005 yılında şampiyon olmuştu.




00:21:16***** AP-SNTV-2100: Sailing Valencia 14


Louis Vuitton Kupası yelken yarışları Çarşamba günü de devam etti. Sıralamanın zirvesinde bulunan BMW ORACLE takımı eğer yerini koruyabilirse Haziran ayında 32. Amerika kupası için Alinghi takımıyla karşılaşacak.
Louis Vuitton Kupası yelken yarışları Valencia’da Çarşamba günü de devam etti. İyi yarış koşulları yelkencilerin yüzünü güldürdü.
Shosholoza takımı bir kez daha yüksek bir performans sergiledi ve Desafio Espanol takımı karşısında başarılı bir yarış çıkardı. Güney Afrika takımı ise yelken sancaklarıyla ilgili büyük problemlerle karşılaştı.
Luna Russa ve +39 Challenge adlı İtalyan takımlarının burun buruna yarışmaları yarışın ilginç görüntülerinden bir tanesiydi.
Yarışın sonunda sıralamada durum yine değişmedi. BMW ORACLE takımı tablonun zirvesindeki yerini daha çok perçinledi.
Louis Vuitton Kupasını kazanan takım Haziran ayında 32. Amerika kupası için Alinghi takımıyla karşılaşacak.





00:21:15***** AP-SNTV-2100: Olympics Doping

2006 Turin olimpiyatlarında karıştıkları doping skandalı nedeniyle 6 Avusturyalı atlete Çarşamba günü hayat boyu olimpiyatlara katılma yasağı konuldu.
Uluslar arası Olimpiyat Komitesi 2006 Turin olimpiyatlarında doping suçlaması yaşayan 6 Avusturyalı atlete en ağır cezasını verdi. Altı atletin doping yaptığı kan testleriyle kanıtlandıktan sonra bu atletler yaşam boyu olimpiyatlardan men edildi. Karar Çarşamba günü kamuoyuna duyuruldu.
Bu ağır ceza sayesinde çoğu kayakçı olan Wolfgang Perner, Wolfgang Rottmann, Martin Tauber, Juergen Pinter, Johannes Eder ve Roland Diethart adlı sporcular bir daha olimpiyatlarda yarışamayacak.
IOC başkan yardımcısı Thomas Bach yaptığı açıklamada “Bence bu karar sayesinde hükümetlerle işbirliği yürüten IOC dopingle mücadele konusunda tolerans göstermediğini açıkça gösterdi.” Şeklinde konuşarak dopinge asla taviz vermediklerini belirtti.

No comments: