Sunday, April 29, 2007

23 Nisan

07:20:14***** AP-SNTV-0400: Champ Car Houston

Sebastien Bourdais, Pazar günü ikinci Houston Grand Prix’i zaferini yaşadı.
Pazar günü Houston’da gerçekleşen Champ Car World Series Grand Prix yarışlarında kazanan isim Sebastien Bourdais oldu.
Katıldığı son 24 yarışın 14 tanesini kazanan Bourdais böylece dört kez arka arkaya Champ Car karşılaşması kazanmış olurken kariyerinde 25. kez zafer yaşadı. Reliant stadyumunun yanındaki 2.6 kilometre kadar olan yarış pistinde 58.018 saniyeyle yarışı bitiren Bourdais en hızlı sürüşünü yaptı. 28 yaşındaki yarışçı bu zaferiyle sıralamanın zirvesindeki Will Power’ı tahtından indirip zirveye yerleşti.






00:34:50***** AP-SNTV-2100: Tennis Monte Carlo 12


Tenis dünyasının günümüzdeki en popüler isimleri Rafael Nadal ve Roger Federer Pazar günü Monte Carlo’da karşı karşıya geldi. Kazanan isim Nadal oldu.

Oynadığı 67 maçta başarıdan başarıya koşan İspanyol tenisçi Rafael Nadal Pazar günü Monte Carlo’da gerçekleşen finalde 6-4 -6-4’lük skorlarla dünyanın bir numaralı tenisçisi İsveçli Roger Federer’i yenerek Monte Carlo’daki üçüncü zaferini yaşadı.
Nadal formuyla son 67 maçta gösterdiği yüksek performansını Federer karşısında da koruduğunu kanıtlayarak Federer’le oynadığı son 5 tenis maçında birden kazanarak kendi çapında bir rekor kırdı.






00:34:50***** AP-SNTV-2100: Handball Flensburg


Avrupa Hentbol Şampiyonlar Ligi finalinin ilk ayağının sonucu Pazar günü belli oldu. THW Kiel takımı, rakipleri SG Flensburg Handewitt karşısında berabere kalarak başarılı oldu.

Pazar günü Flensburg’da gerçekleşen Avrupa Hentbol Şampiyonlar Ligi finalinin ilk ayağında THW Kiel takımı 28 puan skor yaparak Alman rakipleri SG Flensburg Handewitt takımının sahasında sıralamada öne geçtiler.
Kiel oyuncusu Christian Zeitz yüksek bir performans sergileyerek Blazenko Lackovic’ten topu çalarak ilk yarıda takımının 12-10 önde olmasını sağladı. Johnny Jensen’in dördüncü golüyle Kiel takımı 20-17’yle liderliğini korudu.
İyi performans gösteren bir başka oyuncu Lars Christiansen’di. Penaltıyla dokuzuncu golünü atarak Flensburg’un 28-27 öne geçmesini sağladı. Fakat Kiel takımının atak yapacak zamanları oldu ve Kim Andersson’ın golüyle 28-28 beraberlik geldi. Kiel takımı 29 Nisan Pazar günü finalin ikinci ayağına ev sahipliği yapacak.





00:34:49***** AP-SNTV-2100: Motorsport Hockenheim

Pazar günü gerçekleşen 2007 DTM Şampiyonasının açılış roundunun kazanan ismi Mattias Ekström oldu.
Mattias Ekström Pazar günü geleneksel olarak ilk ve son DTM yarışlarının karşılaşma yeri olan Hockenheim’de gerçekleşen 2007 DTM Şampiyonasının açılış roundunu kazanarak sıralamada lider oldu. Öte yandan Formula 3 Avrupa şampiyonu İskoçyalı Paul di Resta da, Bruno Spengler onu geçmeden önce yüksek performans sergiledi ama yarışı altıncı sırada bitirdi.
2004 DTM şampiyonu olan İsveçli yarışçı rakipleri Alman Martin Tomczyk ve Kanadalı Bruno Spengler karşısında başarılı oldu. Tomczyk ikinci olurken Spengler üçüncü sırayı aldı.
Yarışa Tom Kristensen, Susie Stoddart, Adam Carroll ve Alex Premat’ın karıştığı zincirleme kazayla gölge düşse de yarışçılardan hiçbiri ciddi olarak yara almadı. Kristensen ve Premat’ın tedavi görmesiyle beraber yarış yaklaşık 30 dakika kadar durdu. Daha sonra iki yarışçı hastaneye kaldırıldı ve yarış tekrar başladığında önde olan isim Martin Tomczyk’ti, fakat Tomczyk viraja takılarak yerini kaybetti.
Audi’yi 2002’den beri ilk kez Hockenheim’de kazandıran 28 yaşındaki Mattias Ekström yaptığı açıklamada “Evet, onuncu kez DTM’de kazandım ve bu kutlanması gereken bir olay. Çok iyi yarıştık, çok güzel strateji izledik, önde yalnız sürerken çok güzel duygular hissettim. Diğer araçların arkasındayken sorunlar yaşadım ama yalnızken her şey harikaydı.” şeklinde konuştu.

------------

Pazar günü gerçekleşen Nascar yarışını Jeff Gordon kazandı. Böylece Gordon, Nascar Cup sıralamasında Dale Earnhardt ile üçüncülüğü paylaştı. Nascar yarışlarında tüm zamanların en çok kazanan yarışçılarının olduğu ve 200 kez kazanmasıyla Richard Petty’nin liderlik ettiği listede Jeff Gordon 76. kez kazanmasının ardından altıncı oldu. Bu listede Gordon’ın önünde sırasıyla Richard Petty, David Pearson, Bobby Allison’la Darrell Waltrip ve Cale Yarborough bulunuyor.
D Spor’un canlı yayınladığı yarıştan sonra Gordon’ı tebrik eden isimlerden biri de Dale Earnhardt Jr. Oldu. Gordon yaptığı açıklamada yedi kez şampiyon olan Earnhardt’ten çok şey öğrendiğini ifade etti.
Nascar yarışları bu hafta sonu yine canlı yayınla D Spor’da ekranlara gelecek.

No comments: