Thursday, March 8, 2007

12 Ocak

David Beckham bu sezon sonunda Real Madrid’den ayrılarak 250 milyon dolar değerinde bir antlaşmayla 5 yıllığına Amerikan Büyük Lig’ine katılacak.

Doğal

Beckham’ın Real Madrid’deki geleceği konusunda yapılan günler süren spekülasyonlardan sonra açıklama dün yapıldı.

Doğal

Beckham’ın dün kamuoyuna duyurulan Los Angeles’a taşınma kararı 31 yaşındaki oyuncunun İspanyol Kulübü Real Madrid’le sözleşmesini uzatacağı söylentilerine de son verdi.

Doğal

4 yıllık sözleşmesi bu sezon sonunda bitecek olan Beckham Fabio Capello’nun koçluğunu yaptığı Real Madrid’de bu sezon mutlu değildi.

Doğal

David Beckham şu açıklamayı yaptı: “Bu benim ve ailemin aldığı büyük bir karardı, çünkü 4 yıldır İspanya’da yaşıyoruz ve bu sezon bu son olacak. Biliyorsunuz ki şu ana kadar dünyanın en büyük kulüplerinden iki tanesinde oynadım. 15 yıldır yüksek seviyede oynadım ve bu meydan okumaya ihtiyacım vardı. İspanya’da geçirdiğim zamandan büyük keyif aldım. Benim ve ailem için inanılmaz bir deneyim oldu. Çocuklarım okullarını sevdiler. Evimizi bile daha bir yıl evvel satın almıştık. Fakat bir yenilik yapmamız için en uygun zaman…”

Doğal

Büyük ligin temsilcisi Don Garber ise şöyle konuştu: “David Beckham bu ülkenin büyük ligine futbol tarihinde, hatta belki de profesyonel spor tarihinde unutulmaz anlara imza atmak için geliyor. David sadece iyi bir atlet değil, aynı zamanda kültürel bir ikon, insanları mutlu eden ve heyecanlandıran bir adam. ABD’de bu sporu üst seviyeye çıkarmak için olağanüstü şeylere imza atacak”

Doğal

Öte yandan İngiltere ve İspanya’da büyüm başarılara imza atan Beckham, Amerika’da oynanan futbolun uzun süreden beri çok büyük olduğunu ve kendisinin bu potansiyeli daha üst seviyeye çıkarmak istediğini söyledi. Amerika’da beyzbol, Amerikan futbolu, basketbol gibi başka büyük sporların olduğunu ekleyen Beckham çocuklarıyla birlikte orada değişiklik yapmak istediğini de belirtti.

Doğal

Beckhal’ın 250 milyon dolardan fazla olan sözleşmesi dünya sporunda en büyük antlaşmalardan biri olarak kayıtlara geçti.

Doğal

Beckham ayrıca 70’ler ve 80’lerde Kuzey Amerika Futbol Liginde oynayan Pele, Franz Beckenbauer ve Johan Cruyff’ten beri en büyük isim oldu.

No comments: