Thursday, March 8, 2007

23 Ocak (Oscar filmleri)

“Bence Dreamgirls büyük ihtimalle bu sene en iyi film olarak aday olacak. Bu büyük, ıslak, göz kamaştırıcı, seyirciyi mutlu eden müzikal Supremes grubu tarzında şarkı söyleyen üçlü hakkındaki 1981 tarihli bir müzikale dayanıyor. Karegrofi, kostümler, ışıklar… Jennifer Hudson üçlüdeki büyük şarkıcı Effie kadar harika. Chicago tarzındaki bu film çok akıcı ve ustalıkla yapılmış. Bence en iyi film yarışında kendine yer bulacak”
DreamWorks Pictures

“Departed” da kesinlikle aday olacak. Harika oyuncular var. Matt Damon, Leonardo Diaprio, Jack Nicholson, Mark Wahlberg var ve Scorsese filmi yönetti. Çok heyecanlı, çok şiddetli. Polisler, gangsterler ve Boston’da drama”
Warner Bros. Pictures

“Bence Little Miss Sunshine da aday olacak. Çok eğlenceli. Harika eleştirileri olan bir kara komedi. Güzel bir kutlama töreni için dışarı çıkan bu ailenin yolculuk komedisi çok karanlık. Çok eğlenceli olmasının yanında aynı zamanda çok ciddi biçimde düşündürüyor.”
Fox Searchlight Pictures

“The Queen de kesinlikle bir en iyi film adayı bence. Helen Mirren çok şahane. Prenses Diana’nın Paris’teki araba kazasında hayatını kaybetmesinden sonraki bir haftada geçiyor. Kurnaz bir komikliği ve dikkatliği var. Başlangıçta kabul etmediğiniz bu insana sonra gerçekten sempati duyuyorsunuz. Harika bir performans. Harika senaryo. Harika film”
Miramax Films

“Bu yıl çok film çıktı ve bu yüzden en iyi film yarışına sokabileceğim epey bir film var. United 93 de bunlardan biri. Pennsylvania’daki bir alana düşen uçağı konu ediniyor. Çok acı verici ve yıkıcı bir film. Bir belgesel izliyormuş hissine kapılıyorsunuz. Neler olacağını biliyorsunuz ama hayatta kalmaya çabalayan bu insanların kökenine iniyorsunuz. New York Film Kritikleri dahil bazı kritikler tarafından yılın en iyi filmi seçildi bile”
Universal Pictures

“Babil’in en iyi film yarışına girdiğini görür gibiyim. Altın Küre ödüllerinde yedi adaylık alarak en çok Altın Küre adaylığı olan film oldu. Uluslar arası niteliği olan büyük bir drama. Üç kıtada geçiyor, 4 değişik dil konuşuluyor ve Brad Pitt, Cate Blanchett, Gael Garcia Bernal da dahil olmak üzere dev bir oyuncu kadrosu var. Birçok insan bu filmi gerçekten sevdi ve çok ciddi bir film olarak görülüyor. O yüzden bu film de aday olacaktır”
Paramount Vantage

AP film eleştirmeni Christy Lemire’nin en iyi film adayları olmasına kesin gözüyle baktığı Dreamgirls’ü Bill Condon yönetti ve Broadway gösterisinden uyarlanan müzikalin senaryosunu yazdı.

Gösterinin yıldızları Jamie Foxx, Beyonce ve American Idol yarışmasının adaylarından biri olan Jennifer Hudson oldu.

Lemire Dreamgirls dışında Departed, The Queen ve Little Miss Sunshine’nın en büyük adaylardan biri olacağını düşünüyor.

“Departed” Scorsese’in Oscar’daki talihini bile değiştirebilir. Yönetmen daha önce 5 kez en iyi yönetmen, 4 kez en iyi film adayı olmuştu, fakat kazanamamıştı.

Geçen yıllar Scorsese’in kazanmaya çok yaklaştığını gösteriyor. 2003’teki The Aviator’la ve 2006’daki New York Çeteleriyle kazanmaya çok yaklaşmıştı ve bu filmlerde de Leonardo DiCaprio oynamıştı.

Stephen Frears’ın yönettiği The Queen filmi Venice Film Festival’inde büyük sükse yaratmıştı ve Elizabeth II rolündeki Helen Mirren yüksek bir performans sergilemişti.

Bu filmlerin yanında United 93, Babil ve Little Children da güçlü adaylar arasında…

No comments: