Saturday, March 31, 2007

30 Mart

00:29:08***** AP-SNTV-2100: Biking Peru

Bu yılki Megavalanche dağ bisikleti yarışı Çarşamba günü Peru’daki Urubamba vadisinde hayat buldu.
Joseba Leon Gutierrez, Çarşamba günü Incas vadisinde gerçekleşen 2007 Megavalanche dağ bisikleti yarışını kazanan isim oldu.
Yarış denize 4,360 metre uzaklıktaki Malaga’da başlayıp denize 3,215 metre mesafesi bulunan Ollantaytambo’nun yanındaki Tanjca bölgesinde bitti. İspanyol bisiklet sürücüsü Gutierrez, Cuzco’daki Peruvian şehrinin yanındaki dağların birinin çevresinde 15 kilometre boyunca bisiklet sürüp bitiş çizgisine ulaşan ilk kişi oldu ve başarısından duyduğu sevincini saklamadı.
Yarışı Latin Amerikan Macera Sporları Birliği (ALDEA) ve Phoenix organize etti.






04:51:44***** AP-SNTV-0100: Golf Kraft 1
LPGA’nın bu sezonki ilk büyük karşılaşması Perşembe günü Mission Hills Açık Hava Kulübünde gerçekleşen Kraft Nabisco Şampiyonasının ilk rounduyla başladı.
Annika Sorenstam, Lorena Ochoa ve Karrie Webb’in güzel performans çıkardığı ilk karşılaşmada liderliği eline alan isim Ahn Shi-hyun oldu.
Ahn Rancho Mirage, California’daki zirveye yerleşmek için 68 puanlık skor yaptı, onu takip eden isimlerse Ochoa ve Sorenstam oldu.
Sorenstam 2000 yılında Kraft Nabisco’da aldığı 76 puandan beri bir açılış roundunda ilk kez bu kadar yüksek bir skor yaparak 75 puan aldı.
Güney Koreli Jee Young Lee, İsveçli Maria Hjorth ve İskoçyalı Catriona Matthew da karşılaşmaya damgalarını vuran diğer oyuncular oldular.





10:25:54***** AP-SNTV-0800: Tennis Miami 6 upd

Üç kez şampiyon olan Serena Williams, Shahar Peer’i sadece iki saatte yenilgiye uğratırken Guillermo Canas, Tommy Robredo karşısında başarılı bir maç çıkartıp zirve yolunda yolculuğunu sürdürdü.
Ünlü tenis oyuncusu Serena Williams Perşembe günü Miami’de gerçekleşen tenis maçında İsrailli oyuncu Peer’i 7-6, 7-4, 6-1’lik skorlarla alt etti.
Böylece Williams, Key Biscayne’de gerçekleşecek Sony Ericsson final karşılaşmasında oynamaya hak kazandı.
Williams, daha önce sekiz kez karşılaştığı ezeli rakibi Belçikalı tenisçi Justine Henin’le karşılaşacak.
Bunun yanında İspanyol Tommy Robredo, Arjantinli oyuncu Guillermo Canas karşısında 7-6 (7-5), 6-1’lik skorlarla yenilgiye uğradı.
Ivan Ljubicic’le karşılaşacak olan Canas, yaptığı açıklamada “Evet, benim için çok çetin bir maç olacak. Bence Ivan harika bir oyuncu. Fakat ben sadece oraya çıkıp en iyi tenis maçımı çıkartacağım. Onu yenmek için %100 oyuna odaklanmam lazım” dedi.

No comments: