Thursday, March 15, 2007

15 Mart

Lyon’un orta saha oyuncusu Juninho, eğer kontratı uzatılmazsa kulübü terk edebileceği konusunda yetkilileri uyardı.
Juninho, sözleşmesinin 2010’a kadar uzatılmasını isterken kulüp yönetimi şimdilik bir yıllık anlaşma yapmak istiyor.
Brezilyalı yıldız futbolcu hala kulüpte olmaktan memnun olduğunu kabul ederken yine de istekleri kabul edilmezse mümkün olan en kısa zamanda kulüpten ayrılacağını Lyon yönetimine açıkladı.
Juninho yaptığı açıklamada “Sanılanın aksine 2009’a kadar bir sözleşme imzaladığım doğru değil. Fakat bir yıllık anlaşma da imzalamak istemiyorum. 2010’a kadar kulüpte oynamak istiyorum. Artık 32 yaşındayım ve futbol dünyasının kurallarını biliyorum. Bu kulüpte büyük bir geçmişim var ve kariyerimi bu kulüpte noktalamak istiyorum. Fakat bunu yıllar sonra yapmak istiyorum. Eğer sözleşmemi 2010’a kadar uzatamazsam en kısa zamanda kulüpten ayrılacağım” dedi.
---------------
Valencia oyuncusu David Navarro, geçen hafta Internazionale takımı karşısındaki UEFA Şampiyonlar Ligi maçında çıkardığı kavga nedeniyle yedi aylığına sahalardan uzaklaştırıldı. Navarro’nun yanında Carlos Marchena, Nicolas Burdisso, Maicon, Ivan Cordoba ve Julio Cruz da ceza yiyen oyuncular arasında yer aldı.
0-0 beraberlikten sonra İspanyol oyuncular ileriye gitmişti. Navarro, Burdisso’u yumruklayarak Inter defans oyuncusunun burnunun kırılmasına neden olmuştu.
Diğer oyuncular da daha sonra olaya karışmışlardı. Fakat UEFA yönetimi olaya müdahele etmekte gecikmedi.
İki kulüp de uygunsuz davranışlarda bulunmaktan suçlandı ve UEFA Disiplin komitesi tarafından £106,000 para cezasına çarptırıldı.
Bazı oyuncular da resmi raporlar ve video kanıtları baz alınarak cezaya çarptırıldı.
Navarro en ağır cezayı alan isim oldu. Navarro Ekim ayına kadar Avrupa’da oynayamayacak.
Navarro’nun takım arkadaşı Carlos Marchena ise 4 maçta oynamama cezası aldı.
Burdisso ve Maicon 6 maçta oyun dışı bırakılırken, Cordoba üç, Cruz’sa iki maçta oynayamayacak.
------------------

Richard Childress Yarış ve Kamp Dünyası, üç RCR Nextel Kupası karşılaşması ve Nascar takımlarına büyük bir antlaşmayla sponsor oldu.
Antlaşma Richard Childress sürücüleri Scott Wimmer ve Clint Bowyer’ı kapsayacak.
Wimmer, 18 Mart’taki Atlanta motor yarışlarında 33 numaralı Chevorlet’yi kullanacak.
Bowyer ise 1 Haziran’daki New Hampshire International’da ve 5 Ağustos’taki Pocono yarışlarında 7 numaralı Chevorlet’yi kullanacak.
Başkan Marcus Lemonis yaptığı açıklamada “Richard Childress Racing’le yapılan yeni ortaklık Kamp Dünyası için daha kaliteli bir olanak anlamına geliyor. Bu antlaşma hem yarış takvimimize önemli pazarlar ekleyecek, hem de bizim RCR ailesinin bir parçası olmamızı sağlayacak. “ dedi.
Richard Childress ise bu sponsorluk programının RCR’a itibarını arttırma şansı verdiğini, tüm dünyada NASCAR taraftarlarının olduğunu ve RCR’ın Nascar’ın büyük bir parçası olmasının avantaj olduğunu söyledi.
---------------------
Rangers yöneticisi Walter Smith yaptığı açıklamada takımın hayal kırıklığına uğradığını söyledi.
Osasuna’yla yaptıkları maçta düşük bir performans gösterdiklerini kabul eden Smith, bazı pozisyonlarda takımın iyi oynadığını, fakat birçok şanssızlık yaşadıklarını açıkladı.
Osasuna teknik direktörü Jose Angel Ziganda ise her iki maçta da iyi oynadıklarını, büyük bir avantaj kazandıklarını söyledi.
------------------------
07:39:50 – 05:00


Salı günü ABD-Meksika sınırı Amerikalı ve Meksikalı basketbol oyuncularının dostluk maçına ev sahipliği yaptı. Organizatörler sınırda oynanan maçı iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmesi için düzenlediler. Merida şehrinde oynanan maçtan sonra Amerikalı Richard Cortes yaptığı açıklamada “Biz ikiz kardeşleriz. Umarım iki ülke de geçişlere izin verir ve Amerikalılar Meksika’ya, Meksikalılar Amerika’ya rahatlıkla geçebilirler.” dedi. Reynosa Belediye Başkanı Francisco Garcia Cabeza de Vaca ise “Biz sadece komşu değiliz, aynı zamanda aileyiz. Bu aile tüm duvarları yıkabilir” dedi.
Maçı kazanan takım ise Meksika oldu.
--------------------------
06:43:15 – 05:00

Andy Murray Çarşamba günü oynanan maçta Nikolay Davydenko karşısında 7-6 (3), 6-4’lük zafer elde ederek çeyrek finallerde oynamaya hak kazandı.
19 yaşındaki yükselen tenis yıldızı Andy Murray yaptığı açıklamada “Evet, iyi bir maçtı. Harika anlara sahne oldu. Başlangıçta iyi değildi, fakat sonra karşılaşma sertleşti ve bulunduğum noktaya ulaştığım için çok mutluyum” dedi.
Novak Djokovic ise 6-3, 6-1 skor yaparak Julien Benneteau’yu yendi. Bayanlar kategorisinde ise Li Na 6-4, 7-5’lik skorlarla Vera Zvonareva karşısında zafer kazanarak ilk kez yarı finalde oynamaya hak kazandı.
---------------------------------

06:42:09 – 05:00

Avustralya takım kaptanı Ricky Ponting, Çarşamba günü İskoçya’da St. Kitts takımını yenerek Kriket Dünya Kupası tarihine adını altın harflerle yazdırdı.
Zayıf bir başlangıçtan sonra Avustralyalı vurucular Matthew Hayden ve Adam Gilchrist iyi bir performans sergilediler. Hayden ayak parmakları kırıldığı için uzun süre karşılaşmalara çıkamıyordu. Hayden, Ponting’in 113 puan elde ettiği maçta uzun süreden beri ilk kez oynadı.
John Blain ise hastalığından ötürü karşılaşmaya katılamadı.

No comments: