Thursday, March 8, 2007

Goallissimo (25-26 Ocak)

Goallissimo
Dünya Versiyonu: 1/16
C4: 42695/016
TX: 21/01/2007

Bölüm 1:

MENÜ

ZAMAN
YAZI
100042
Goalissimo’da Inter Milan’ın bu hafta her kazanışlarıyla tarihi yazdıklarını görüyoruz ve Fiorentina karşısında 13 yapıp yapamadıklarını göreceğiz.
100052
Portekiz’deki oyuncuların Süper Lig’de yarı yola geldiğini görüyoruz.
100102
Ve her zaman futbol dünyasında birçok gol atılmaya devam ediyor.

FRANSA

ZAMAN
YAZI
100510
2002’nın En İyisi – Lyon 4-1 Lille
100910
Bu hafta sahne alan Fransız Kupası’yla 1. Lig bir ara verdi, ama şu ana kadar bu sezonda 1. Lig bize yeniden süper bir oyun izleme şansını veriyor ve hiçbiri Lyon ve Lille karşılaşması kadar iyi değildi.

COMMS IN
100920
TOP
İsterseniz şu an 1. ligin puan durumunu hatırlatalım. Lyon 14 puanla zirvede görünüyor ve şimdiden yedinci şampiyonluğunu alacak gibi görünüyor.
100920
BOTTOM
Ortada Sedan, Nice ve Troyes iniş bölgesini tamamlıyor, Monaco doğru istikamette ilerliyor ama Nantes ve PSG’nin hala çabalaması gerekiyor.

İNGİLTERE

ZAMAN
YAZI
101005
İngiltere Premiyer Liginde Petr Cech Liverpool’da iki kez kaybederken Chelsea’ya geri dönüşünü yaptı. Jose Mourinho’nun cephesinde Dirk Kuyt ve Jermaine Pennant’ın golleri hüzün yarattı.
Bu sonuç Manchester United’a 9 puanla zirveye yerleşmesine olanak verdi ama Wayne Rooney’in çıkışı Robin Van Persie tarafından engellendi ve sonra Arsenal Thierry Henry sayesinde geç kalmış bir zafer yaşadı.
Alan Pardew’in Charlton’u, Portsmouth’taki 1-0’lık zaferle İngiliz futbolundaki ilk golünü atan Amdy Faye’yle umutlarını yükseltti.
101045
SONUÇLAR
İngiltere’nin başka bir yeri olan Aston Villa, Watford’u yenilgiye uğrattı. Tottenham Fulham’da geç de olsa puanını alırken West Ham Newcastle’da beraberliği almak için iki gol attı.
101055
TOP
Manchester United 6 puanla ikinci olan Chelsea karşısında zirveye yerleşirken, Liverpool üçüncü oldu, Arsenal’sa dördüncü kaldı.
101105
BOTTOM
Watford iki oyun alabilir. Charlton ve West Ham, Wigan’ın devirlerinin devam etmesini umacak.

PORTEKİZ

ZAMAN
YAZI
101132
Şampiyonluk Ligi Mücadelesi
Super Ligde Portekiz Kupası hazırlıksız bir ara verdi, o yüzden 2007 şampiyonlar liginin mücadelerine bir göz atıyoruz ve bu sezonun sonunda performanslarını değerlendiriyoruz.
101147
FC PORTO
Porto takımı son 8 maçı kazandı ve 9 puanın altına düşmedi. Performansları çok etkileyiciydi.
101323
SPOR
Geçen sezon Porto’dan sonra ikinci gelen Sporting Lisbon ikinci kez rakiplerine karşı geliyorlar ve son 6 oyunlarının 4’ünde kazanmalarına rağmen finalde puanları düştü.
101512
BEFICA
Benfica zirveye oynadı, şu anki performansları şampiyonlar liginde Ağustos’da birinci haftada geri kalmadılar ve her şeye rağmen şu anki performansları çok iyi.
101723
BRAGA
Braga, Porto’yu yenebilecek tek takım olmasına rağmen formunda değil. Bu performans her zaman devam edemiyor. Şu anki performanslarına bakılacak olursa kazanacak gibi görünmüyorlar.
101806
TOP
İşte Süper Lig tablosunun son durumu şöyle; Porto 7 puanla zirvedeyken Benfica üçüncü, Braga’ysa dördüncü oldu.

Bölüm 2

İSKOÇYA

ZAMAN
YAZI
102428
SONUÇLAR
İskoçya’da şaşırtıcı bir sonuç oldu. Inverness Hibernian karşısında 3-0’lık zafer yaşadı. Kilmarnock Dundee United’ı yenerken Aberdeen’in Motherwell’deki maçı ertelendi.
102438
TOP
Celtic’in hala 17 puanı var. Rangers’ın önlerine geçmeleri için güçten düşmeleri gerekiyor. Hearts ise 3.lüğe kadar çıktı
102448
BOTTOM
Dunfermline tabloda dibe otururken St Mirren da tabloda yer alıyor.

UEFA CUP

ZAMAN
YAZI
102607
Feyenoord Dışarı Atıldı
Feyenord bu sezonki UEFA kupasında diskalifiye edildi. Maçlarda şiddet gösteren ve Nancy’deki karşılaşmayı 30 dakika geciktiren Hollanda cephesinin çıkartılmasıyla eşi görülmemiş bir adım atıldı. Acı verici görüntüler Kasım’da tekrarlandı ve Rotterdam cephesi 81,000 para cezasına çarptırıldı ve iki maç boyunca boş tribünlere oynama cezası aldı. Fakat şimdi de 2002 kupa şampiyonları mücadeleye hep birlikte veda ediyor.
Tottenham, Martin Jol, Wisla Krakow ve Feyenoord’la ilgili kesin bir kararın bu ayın sonunda verilmesi bekleniyor.

HOLLANDA

ZAMAN
YAZI
102917
SONUÇLAR
Hollanda’da RKC FC Twente karşısında 2-1’lik bir yenilgiye uğradılar. Vitesse Groningen’e 5 gol attı ve Willem II Roda’da kaybetti.
102927
TOP
İlk 3’e bakacak olursak 11 puanla PSV’yi zirvede görüyoruz. Ajax ve AZ ikincilik için mücadele edecek gibi görünüyor.
102937
BOTTOM
Sparta’nın zaferi onları telaşa sürüklüyor. Heracles’in puanı NEC karşısında onları 14. bırakıyor.

ARJANTİN

ZAMAN

103002
2006’nın En İyileri Giriş:
Arjantinli Apetura Şampiyonluk Ligi Estudiantes’in şampiyonluğu dramatik bir biçimde perçinlemesinden sonra bitişe geldi. Bu, görülmüş en büyük organizasyonlardan biriydi ve Şubat’ta Clasura Şampiyonlar Liginde futbol maçlarının başlaması için sabırsızlanıyoruz. Gelin, hep beraber 2006’daki en iyi maçlardan birini izleyelim.

Bölüm 3:

AFRİKA

ZAMAN

103518
Şampiyonlar Ligi Özel Gösterimi
Geçen sene 5. Afrikalı Şampiyonlar Ligi’nde Tunusyalı kulüp Sfaxien’e karşı beraberlik kazanarak rekorlarını perçinleyemeyen Mısırlı devler Ahly’yle tüm zamanların en dramatik finallerinden birine şahit olmuştuk.
2007 Afrika Şampiyonlar Ligi, Preliminary rountlarla başlayacak ve ilk olarak açılışta hangi grubun mücadele edeceği kararlaştırılacak. Saint Eloi Lupopo sunuculuğunda hepsi Congo’daki demokratik cumhuriyette belli olacak.
Geçen sezondaki mücadelede sarı renkte gördüğünüz Saint Eloi çeyrek finalde tarihi bir yer oldu. Congolese bölümü de konfederasyon grubundan elenmişti. Sonuç olarak Etolie Sahel ve onların Tunusyalı dostları Esperance, Equatorial Guinea’daki Renass Simiento gibi ödül için yarışan gerçek mücadeleciler oldular.
Fakat geçen sezondaki deneyimlerinden sonra bu seneki turda Lupopo artık ciddi bir mücadeleye girmek için hazır ve önümüzdeki sezonlar için de büyük umutlar taşıyorlar. Fakat önce Rwanda’nın Patrioctic Army’sinde (yurtsever ordu) başarılı olmaları gerekiyor. APR’nin 8 ulusal şampiyonluğu var ve son yılların turnuvalarında Moroccan takımını ve ikinci rountta FAR Rabat’ı eleyerek büyük bir çıkış yakaladılar. Congo’yla ilgili birçok bilgisi olan yeni teknik direktör Mudaa Amdy Futilla’nın gelmesi de bu kez adeta bir cankurtaran simidi işlevini gördü.
Diğer Congolu temsilci ise Tout Puissant Mazembe ve doğruca ilk rounda çok kolay geçeceğe benziyorlar.
Congo’daki şampiyonluğu kazanan Lubumbashi cephesi ise geçen yılkı başarılarını tekrarlamayı umuyorlar ve bu sefer TPM’in daha yüksek beklentileri var.
103702
İlk roundda Ghana’nın Kumasi Kotoko’su Gambia’dan Ports Authrity’le yüz yüze geliyor.
ASC Mauritius karşısında Tunuslu Wydad Casablanca ustalık isteyen bir sınavla karşılaşıyor.
103718
Oyuncu hakkında – Younes Sofiane
24 yaşındaki Younes Sofiane Cezayirli futbolun yeni sevgilisi ve Mouloudia kulübünün yeni hazinesi…
103731
SOFIANE: Önceki kulübümde de iyiydim ama sonra bir sakatlık geçirdim ve bu benim kaderimi değiştirdi. Birçok insan artık bittiğimi düşündü ama kulübümü değiştirip diğerlerinin de ilgisine rağmen MC Alger’i seçtim. Burada harika bir çevre ve yetenekli sağlık elemanları buldum.
103753
Sofiane Premiyer Kulübünü seçerek kolay bir yol izlemedi, çünkü 6 kez gelen şampiyonluğun büyük bir baskısı vardı. Genç yıldız Sofiana önceki deneyimine rağmen şu ana kadar olağanüstü bir sezon çıkardı.
103807
BRACCI: Biz onu oynama şansı elde ettiğinden beri onun her geçen maçta daha çok geliştiğini görüyoruz. Tedaviden sonra fiziksel yeteneklerini geri kazandığında başlarda zor olmuştu ama kendini daha iyi hissediyor ve şu an taraftarların favorisi oldu.
103829
Sofiane’nin azimle çalışması çoktan ona başarı olarak geri döndü, ciddi diz sakatlanması kariyerini tehlikeye atmıştı ama formuna geri dönmesi Alger’deki herkesi hayrete düşürdü.
Kulübün bir numaralı golcüsü şu an Fransız Şampiyonlar Liginde Troyes için oynayan idolü Rafik Saifi gibi görünüyor. Diğer büyük kulüpler tarafından dikkatle izlenirken takım arkadaşlarını da kendisine hayran bırakıyor.
103854
HADJADI: O örnek alınması gereken bir oyuncu ve her zaman en iyisini yapıyor, sadece çalışmayla kanıtlanan birçok yeteneği var ve umarım değerini kanıtlayıp zirveye doğru gider.
103916
Avrupa’da oynamak her zaman ideali oldu ama yeni Cezayirli organizasyon şu an için en doğru karar. MC Alger’deki yakın geleceğini de deneyimlerinden yola çıkarak tahmin ediyor.
103921
SOFIANE: Evet, ben gelişmek isteyen bir oyuncuyum ama önce bu büyük adımları atıp Mouloudia’da şampiyonluk kazanmam lazım ve belki de bu Avrupa’daki büyük bir kulübün de kapılarını açar bana.
103938
Younes Sofiane’nin ilerlemesi herkesi şaşırttı. Sadece 12 ayda ciddi bir sakatlanmanın ardından sahalara geri döndü, bir ulusal takıma katıldı ve hepsinden ötesi Alger’in demirbaşı oldu. Şüphesiz kendisi Afrika’nın en parlak isimlerinden biri oldu ve 2007 en büyük yılı olabilir.

İTALYA

ZAMAN
YAZI
104129
Inter Milan Giriş
Inter Milan geçen hafta Adriano, Zlatan Ibrahimovic ve Marco Materazzi’nin attığı gollerle Torino’da 3-1 öne geçerek tarih kitaplarını yeniden yazdı. Bu Inter’in 12. lig başarısıydı ve yeni bir rekora imza attılar. İtalyan basını Nerazzuri için övgü dolu sözler sarf ettiler.
Gazeteler ayrıca teknik direktör Roberto Mancini’nin Chelsea’daki görevine odaklandılar ve Jose Mourinho’nun farklı bir yola gittiğini söylediler.
104157
MANCINI: Mourinho dünyanın en iyi teknik direktörlerinden bir tanesi, son yıllarda birçok kez kazandı. Doğru bir zamanda kulüp başkanıyla bazı şeyleri görüşeceğim ama şu an sadece işime konsantre olacağım.

İTALYA / ORTA DOĞU

ZAMAN
YAZI
104129
Livorno 1-1 Roma
İtalya’da Roma’lı teknik direktör Luciano Spaletti 2011 yılında son bulacak bir kontrata imza atarak kulübün ondan ne kadar büyük beklenti gösterdiğini kanıtladı.
104141
SPALETI: Roma’ya gelmek benim için piyango kazanmak gibi bir şeydi, Udinese’yle antlaşma imzalamak için para bile ödedim. Sonuçlarla yargılanacak olacağımı bilmeme rağmen Roma’da kalmak istiyorum ve kulüp olarak yıldız oyuncuları elimizde tutmak istiyoruz, çünkü iyi mücadele edebilmek için en iyi oyunculara ihtiyacımız var.
104226
Livorno’dan büyük bir haber geldi. Atalanta’daki 5-1’lik yenilgiden sonra başkan Aldo Spinelli televizyonda canlı yayında teknik direktör Daniele Arrigoni’yi kovacağını açıklamış ve Pazartesi günü de bu iptal olmuştu.
104245
SPINELLI: 22 yıllık futbol kariyerim boyunca Atalanta’daki gibi bir yenilgi görmemiştim, hiçbir oyuncu kontrol edilemiyordu, hiçbiri mücadele etmiyordu, bu eksiklik son 10 maça yansıdı. Arrigoni takım ruhumuzun olmadığını söylerken Noel tatilinden önce yönetimi değiştirmeye karar verdik. Luccarelli ve Emilea gibi oyuncuların daha sorumlu davranmaları gerekiyor.
104314
Teknik direktörün etrafında toplanan ve Lucarelli tarafından yönetilen oyuncuların eksikliğinin kötü etkileri başkanın böyle karar vermesine neden oldu ve uzun süren tartışmalardan sonra ilk takım üyelerine yetki vermeyi tercih etti ve Arrigoni’nin çıkartılmasından sadece saatler sonra onu tekrar yerine koydu.
104335
ARRIGONI: Sadece oyuncuların bu karardan şikayetçi olmalarına değil, başkanın burada kalmamın daha iyi olacağını anladığı için de mutluyum. Çok olumlu düşünüyorum. Bergomo’daki performansımız gerçek Livorno değildi ve daha iyisini yapabilecek kapasitemiz var.
104355
Ve Livorno, Roma karşısında azimli bir performansla onurlarını kurtardı, Lucarelli’nin penaltısıyla öne geçtiler, fakat Francesco Totti’nin eşitlemesiyle berabere kalmak zorunda kaldılar.
104405
Inter Milan 3-1 Fiorentina
Inter Milan geçen hafta Torino’da 3-1’lik zaferle tekrar tarih kitaplarını yazdılar. Bu Inter’in 12. lig başarısıydı ve yeni bir rekora imza attılar.
İtalyan basını Nerazzuri ve İtalya’da potansiyelini gösteren İsveçli golcü Ibrahimovic hakkında övgü dolu sözler sarf ettiler.
104431
MANCINI: Mourinho dünyanın en iyi teknik direktörlerinden bir tanesi, son yıllarda birçok kez kazandı. Doğru bir zamanda kulüp başkanıyla bazı şeyleri görüşeceğim ama şu an sadece işime konsantre olacağım.
104445
Basın Inter Milan başkanının devam edip etmeyeceğine odaklandı ve öyle görünüyor ki Mancini kulüpteki geleceğini teslim etmeden önce sezon sonuna kadar beklemesi gerekiyor.
Inter tekrar şampiyonluğu kazanırsa Kulüp başkanı Massimo Moratti’yle daha iyi bir antlaşma yapabileceğini bilmesine rağmen Mancini imza atmasının formalite icabı olmadığını söyledi.
Söylentiler sahadaki Stankovic, Adriano ve Ibrahimgovic’in golleriyle bazı şeyleri etkileyememiş görünüyor. Fiorentina’yı 3-1 yenen Inter, 13 maçta bunu devam ettirmek istiyor.

HAFTANIN GOLÜ/BİTİŞ

ZAMAN
YAZI
104947
Bu haftalık da bu kadar, fakat sizlere Goalissimo’da “Haftanın Gafı”yla baş başa bırakıyoruz ve bu İskoçya’dan Falkirk’in Darren Barr’ından geliyor.
104957
Ve “Haftanın Golü” de Hollanda’dan Ajax Wesley Snijder’dan geliyor. Gelecek hafta Goalissimo’yla randevunuzu kaçırmayın.

No comments: