Thursday, March 8, 2007

15 Ocak

Ferrari dün yeni Formula 1 arabasını eski dünya şampiyonu Michael Schumacher’la birlikte kamuoyuna sundu.

Doğal

Yedi dünya şampiyonluğu olan ve geçen sezonun sonunda emekli olan Michael Schumacher özel gösterimde medyadan uzak bir profil çizdi.

Doğal

İtalyan takımı araçta yapılan birtakım değişikliklerin geçen sezondaki ağırlığından 10 kilo daha ağırlaştırdığını açıkladı.

Doğal

2007 sezonu için yeni araçlarını tanıtan Ferrari yetkilileri, yeni araçla iki yıldan beri kazanamadıkları şampiyonluk yarışlarında eski başarılı günlere geri dönmeyi umuyorlar.

Doğal

F2007 adı verilen 53. Ferrari modeli, takımın Modeno’nun yanındaki Fiorana’daki test pistlerinde tanıtıldı.

Doğal

Ferrari sürücüleri Felipe Massa ve Michael Schumacher’ın varisi Kimi Raikkonen de açılış törenine katılan isimler arasındalardı.

Doğal

Raikkonen şu açıklamayı yaptı: “Geçmişte bunu nasıl yaptıklarını tam olarak bilmiyorum. Sanıyorum ki bu sene olacağı gibi işliyordu her şey. Eğer başka bir sürücü benden daha iyi bir şansa sahipse, en iyisini yapmak için bir karar vermemiz gerekiyor.”

Doğal

Ferrari’nin şasi daire başkanı Aldo Costa ise aerodinamiklerin tamamen yenilendiğini ve F2007’nin harika olduğunu açıkladı.

Doğal

Araç ayrıca atası 248 F1’den 3,135 milimetrelik daha uzun bir dingil mesafesine sahip.

Doğal

Sürücünün güvenliği için yeni aracın kabini 10 kilo daha çok güçlendirilirken araç suyla da, yağla da doldurulduğunda 600 kilogram ağırlığına geliyor.

Doğal

Aracın arkasını gören aynaları, egzoz sistemi ve motorun temel yapısı ise değişmedi.

Doğal

Brazilyalı Massa aracı dünkü tanıtımdan önce sadece bir kez gördüğünü söyleyerek şöyle konuştu: “Endişe edilecek bir şey yok, çünkü her şeyimiz var, aracı geliştirmek için bazı planlarımız var. Her şey çok olumlu ve yarışı iple çekiyorum”.

Doğal

F2007 bugün Fiorano’da ilk kez Massa tarafından test edilecek.

Doğal

Ferrari’nin yönetici şefi Jean Todt medyadan uzak tutulan, Ferrari’yi 5 kez şampiyon yapan Michael Schumacher’in takımı destekleyeceğini söyledi.

Doğal

2005 ve 2006’da Renault’u şampiyon yapan İspanyalı Fernando Alonso bu sezon McLaren için yarışacak.

Doğal

Raikkonen ise McLaren-Mercedes’ten ayrılıp Michael Schumacher’in boşluğunu doldurmak için Ferrayi’ye geçmişti.

No comments: