Thursday, March 8, 2007

23 Ocak (Oscar)

Film eleştirmeni Jeanne Wolf olası en iyi aktrist adayı Helen Mirren hakkında şunları söyledi: “Şu an bahisler Helen Mirren’ın yanında, görülüyor ki insanlar bu performansı, filmi, ve hala hayatta olan İngiltere kraliçesini canlandıran cesaretli oyuncuyu çok sevdiler. Daha önce zalim olarak görünen ve anlaşılamayan kraliçeye Mirren’ın oyunculuğu sayesinde sempati duyuldu”
Sony Pictures Classics

Wolf Penelope Cruz hakkında ise şöyle konuştu: “Penelope Cruz çok hoş, çok çekici. Günümüzün ünlü erkekleriyle olan ilişkileri onun şaşırtıcı oyunculuğunu unutturmuştu. Eğer Akademi jürisi filmi dikkatli izlerlerse unutulmaz bir performans görecekler ve Cruz’a oy verecekler”
Fox 2000 Pictures

Wolf, Streep’le de ilgili düşüncelerini açıkladı: “Bilirsiniz, Akademi Meryl Streep’i çok severler. Devil Wears Prada’daki komedyen Streep’i pek tutmamışlardı ama Streep filmde güldürmenin yanı sıra çok dokunaklıydı. Aday olacak ama bu sefer heykelcikle yürüyecek mi, bilemiyorum”
New Line Cinema

Film eleştirmeni Jeanne Wolf sözlerine Kate Winslet’la devam etti: “Little Children izlemesi zor bir film, çünkü konusu çok zor ama genç oyuncu Kate Winslet çok hoş ve dokunaklı bir performansı var”

Wolf Helen Mirren ve Kate Winslet’ı karşılaştırdı: “Hala Helen Mirren’ın kazanacağını düşünüyorum ama Kate Winslet onu zorlayacaktır. Herkes Helen’in kazanacağını düşünüyor. Kimse onun arkasından gelecek kişiyi tahmin edemiyor. Fakat herkesin Lauren Bacall’ın kazanacağını düşünürken kazanamadığı o yılı unutamıyorum. O yüzden Helen Mirren’i ve yeteneğini çok seviyorum ve o gece umarım güler.”
APS Entertainment

Film eleştirmeni David Poland olası en iyi aktör adayları hakkında konuştu.
“Will Smith ve Forest Whitaker çok güçlü iki aday, hatta Peter O’Toole’dan bile güçlüler. Will Smith kilit noktayı oluşturuyor, çünkü The Pursuit of Happyness onun cazgır ve komik karakterine karşı. Bir dramada oynuyor ve çok ama çok güçlü bir film olmuş. Kriterler için yapılmış bir film değil ama seyirci Will’in performansını ve filmi çok seviyor. Film şu anki Akademi jürilerini bile vuracakmış gibi görünüyor. Herkes Altın Küre’nin, habercilerin ne yaptığını anlamaya çalışıyor ama film de onlar kadar güçlü.”
Fox Searchlight Pictures

Poland Forest Whitaker hakkında ise şöyle konuştu: “Forest Whitaker çok güçlü bir aday, çünkü ödüller için mücadeleler başladığından beri ismi geçiyor ama gerçek şu ki iyi bir performans sergilemesine rağmen filmin başrolü değil, yardımcı erkek oyuncusu… Forest Whitaker’in en iyi performansı mıdır, bilmiyorum ama çok etkileyici bir performans ve Idi Amin’i canlandırıp da aday olamamak imkansız bir olay. Büyük bir oyuncak ayıya benziyor ve insanları öldürüp vücutlarını yiyor.”
Warner Bros. Pictures

Poland olası diğer aktör adayı Ken Watanebe hakkında şöyle konuştu: “Letters From Iwo Jima’daki harika performansıyla Ken Watanebe çok güçlü ve büyüleyici görünüyor. Clint Eastwood’u o kadar iyi canlandırdı ki bunu ancak yaşlı olan gerçek Clint Eastwood’dan bekleyebilirsiniz. Last Samurai’deki rolüyle de birkaç yıl evvel Oscar’a aday olmuştu. Gerçekten iyi bir oyuncu”
Warner Bros. Pictures

Poland sözlerine şöyle devam etti: “The Departed’daki Leonardo Di Caprio da çok güçlü bir aday. En iyi film seçilmeleri biraz zor görünüyor ama felaket bir film olsa da Blood Diamond’daki rolüyle Leo koşarak, zıplayarak, ağlayarak, vurularak, dramatik sahneleriyle güzel bir gösteri sunuyor.”
Twentieth Century-Fox

Poland Sacha Baron Cohen hakkında ise şunları söyledi: “Adaylıklardaki en iyi sürpriz Borat’taki Sacha Baron Cohen oldu. Bunu 6 ay evvel söylediğim zaman insanlar alay ettiler ama gerçek şu ki daha önce böyle bir şey görmedim. Daha önce hiç gülmediğim kadar güldüm ve bütün hepsi bu çocuğun omuzlarında… Gerçekten güzel bir performans; Chaplin ya da Tati’yle karşılaştırmak gereksiz, o bir karakter yaratıp bunu hayata geçirdi.”
APS Entertainment Los Angeles

Oscar sahipleri 25 Şubat 2007 Pazar günü belli olacak.

No comments: