Thursday, March 8, 2007

Kimi Raikkonen (11 Ocak)

Kimi Raikkonen McLaren’den Ferrari’ye yüksek düzeydeki Formula 1 başarısını takiben rotasını değiştirmeyeceğini söyledi.

Doğal

Formula 1 yetkilileri geçen sezon McLaren yarışını kaybeden Finn’in tavrını sorgulamışlardı, fakat Raikkonen insanların söylediklerinden etkilenmediğini söyleyerek geri döndü.

Doğal

Finn dün Madonna di Campiglio’da gerçekleşen Ferrari’nin kış sezonundaki düşüşü hakkında açıklamalar yaptı.

Doğal

2007 Kimi Raikkonen ve Ferrari için büyük bir yıl olacağa benziyor.

Doğal

Finn bu zorlu görevi yedi yıl Formula 1 şampiyonluğunu kazanan Michael Schumacher’a vermişti.

Doğal

Dokuz Grand Prix zaferi bulunan Raikkonen 2005’teki şampiyonlar liginde ikinci bitirmesine karşın geçen sene ancak beşinci olabilmişti.

Doğal

Fakat Raikkonen Ferrari’deki yaşamı McLaren ve eski takımı Sauber’den daha kolay ve yardımcı görüyor.

Doğal

Schumacher’in baskı yaratan adımlarını kafasına takmayan Raikkonen, Schumacher’in Ferrari’deki performansını etkilemeyeceğini iddia etti.

Doğal

Raikkonen şu açıklamayı yaptı: “Hayır, üzerimde baskı oluşturmuyor. Mesela McLaren’e ilk gittiğimde benzer durum söz konusuydu. Üstelik kariyerimin başındaydım. Tabii ki insanlar her zaman karşılaştırma yapıyorlar ve uzun yıllardan beri Formula 1’deki bu adam Michael oldu. Bu yüzden insanların karşılaştırma yapması çok normal ama aldırmıyorum. Ben kendi yolumda gidiyorum.”

Doğal


Raikkonen ve Felipe Massa, Luca Badoer’la birlikte 2007’de iyi sonuçlar elde etmek için baskı altında olacaklar.

Doğal

Renault’nun son iki yıldaki başarısına bağlı olarak İtalyan takımın fanatiklerinin desteğine ihtiyaçları var.

Doğal

Ferrari sürücüsü Kimi şunları ekledi: “Her sene olduğu gibi şampiyon olmak için yarışacağız. Bir şey söylemek için henüz erken. Arabayla henüz bir metre bile sürmüş değilim. Her şey daha yeni başlıyor ama iyi olacağımızı düşünüyorum. Bir takım olarak mümkün olduğu kadar en iyi sonuçları almak için yarışacağız.”

Doğal

Takımın yöneticisi Jean Todt takımın iki sürücüsünden yüksek seviyede bir performans beklediğini açıkladı.

Doğal

Felipe Massa ise bir yıl evvel takıma girdiğinden beri büyük bir yol katettiğine inandığını söyleyerek şu açıklamayı yaptı: “Ben başladığımdan beri çok şey öğrendiğimi düşünüyorum. Michael yarışta gerçekten bir fenomen ve senaryoda neler olacağını hep birlikte göreceğiz”

Doğal

Finn Madonna di Campiglo’da istenmeyen bir kaza istemiyor.

No comments: