Thursday, March 8, 2007

Nicky Hayden

Nicky Hayden 10 Mart Cumartesi günü Qatar’daki MotoGP karşılaşmalarında en büyük rakibi Valentino Rossi’yle mücadale etmeye başlayacak. Repsol Honda sürücüsü Hayden, geçen sezon Rossi’nin 5 yıl süren hakimiyetine son vermişti. Yine de Kentucky’li sürücü Hayden yeni sezonun kolay olmayacağının farkında. Geçen sezon iki kez kazanmasına karşın omzundan ameliyat olmasıyla ve Qatar’daki antrenmanlarda düşük performans göstermesiyle Hayden’in bu sezon daha çok çabalaması gerekiyor. Yine de bazı kuralların her şeyi değiştirebileceği öngörülüyor. Motorların kapasitesi 990cc’den 800cc’ye düşürüldü. Yakıt depoları da küçülen motorların yedek lastiklerine de limit konuldu.
Nicky Hayden her şeyin yarışlarda belli olacağını, test sürüşlerinin bir önemi olmadığını söylerken yeni kuralların bol miktarda olduğunu ve bunları öğrenmekte olduklarını sözlerine ekledi. Ayrıca büyük bir yıl bekleyen Hayden birçok yarışçının çok hızlı ve motive olmasının yarışı çok ilginç bir hale sokacağını belirtti.
Öte yandan Hayden’in İspanyol takım arkadaşı Dani Pedrosa ve 2005’de ikinci olan Loris Capirossi’nin de iyi bir formda olduğu gözleniyor.

No comments: