Wednesday, March 14, 2007

13 Mart

Formula 1 sezonu bu hafta sonunda Avustralya Grand Prix’iyle açılıyor. Dünya şampiyonu sürücü Fernando Alonso’yu elinden kaçıran Renault takımını zorlu bir çalışma dönemi bekliyor.
F1 Renault sürücüsü Giancarlo Fisichella yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Avustralya benim favori mekanlarımdan bir tanesi… Çünkü burada 2005 yılındaki yarışı kazanmıştım ve harika anılarım var. Burada her şey zor başlıyor ama sonra yarış daha iyiye gidiyor”
İlk testler Renault’un yeni modeli R27’nin 2006 modelinden daha etkileyici bir performans sergilediğini gösterdi. Fisichella bu konuyla ilgili “Şu an için bir şey söylemek erken. BMW ve Williams bizi çok zorlayacak gibi görünüyor. Yine de en iyiler Ferrari, McLaren ve Renault olacak bence” açıklamasında bulundu.
Melbourne parkında ilk kez F1 Grand Prix’e katılacak olan ve Renault’ta Alonso’nun yerine geçen Finlandiyalı yeni yarışçı Heikki Kovalainen ise şunları söyledi: “Bu benim ilk yarışım. İlk yarışımı büyük bir çaba yaparak olaysız bitirmeye çalışacağım. Umarım iyi bir puan alırım. Daha sonra bunu gelişmemiz lazım. Elbette ki sezon sonunda iyi bir skorla yarışı bitirmek istiyorum.”
Barcelona ve Bahreyn’deki testlerden sonra yeni Renault aracı Pazar günü görücüye çıkacak.


Dünya Kupası karşılaşmalarının hazırlıkları hala sürerken hafta sonu New York’taki Placid Gölünde bayanlar snowboard yarışında mücadele ettiler. Sabahki sıcak hava koşulları antrenmanları zor duruma soktu, fakat sonra sıcaklığın düşmesi başta Gretchen Bleiler olmak üzere herkesin işine yaradı. Bleiler, Manuela Laura Pesko karşısında 46.7 puanlık skor yaparak liderliği eline aldı. İsviçreli rakibi ise sadece 43.3 skor yapabildi ve ikinci oldu. Üçüncü sıraya yerleşen isim ise Avustralyalı Holly Crawford oldu.
Erkekler finalinde Amerikalı Steven Fisher 47.5 puanlık skor yaparak karşılaşmanın en güçlü sporcusu oldu. Kış Oyunları şampiyonu, en iyisini yapmaya çalışan fakat yarışı ancak 44.1 puanla bitiren Tommy Czeschin’i yenerek birinci oldu. Yine bir Amerikalı olan Elijah Teter üçüncü olurken Japon sporcu Ryoh Aono da iyi bir performans sergiledi.


2007 Dünya Otomobil Şampiyonası Pazar günü Brezilya’nın Curitiba şehrinde başladı. Alman Jorg Muller birinci olurken eski dünya şampiyonu Andy Priaulx onu takip etti. Andy’nin hemen arkasından gelen isim favorilerden Augusto Farfus’tu. Onu izleyen kişiyse Gabriele Tarquini oldu.
BMW sürücüsü Priaulx’ın önüne geçip birinci olan isim Muller oldu. Farfus ise yarışı 20 dakika 20.148 saniyede bitirerek üçüncü sırayı aldı. James Thompson ve Alain Menu ilk yarışta elenen 5 yarışçıdan sadece ikisiydi.


Meaghan Francella Pazartesi günü MasterCard Klasik Golf karşılaşmalarında Annika Sorenstam’ı yenerek ilk LPGA Tur zaferini kazandı. İkinci roundun lideri Amerikalı Francella, Meksika’da iki kez şampiyon olan Sorenstam’ı alt ederek üçüncü kez şampiyon olmasını engelledi. Yağmur turnuvanın beşinci gün devam etmesini engellerken Sorenstam ıslak çimleri avantaj olarak gördü. Fakat Sorenstam 14. ve 16. deliklerde vuruşunu ıskalayarak tüm avantajı Francella’ya çevirdi. Franchella turnuvayı kazanarak ve dünyanın en iyi golfçüsünü yenerek 180,000 doların sahibi oldu.


The West Indies takımı Paikstan’da oynanacak Kriket Dünya Kupası açılış maçından önce Pazartesi günü Jamaika’daki Kingston’da son hazırlıklarını sürdürdü. Takım kaptanı Brian Lara 1979’dan beri kazanamayan takımının turnuva’da yıllar sonra ilk kez kazanmasını umduğunu açıkladı. Ayrıca Lara, Dünya Kupası’ndan sonra bir gün emekliye ayrılacağını kamuoyuna duyurdu. Turnuva öncesi çok sakin görünen 38 yaşındaki Karayipli yıldız Brian Lara omuzlarında eşi görülmemiş beklentiler hissettiğini söyledi. Böyle bir turnuvada West Indies takımında oynamanın harika bir duygu olduğunu ifade eden Lara, belki bu karşılaşmanın dünyanın en büyük ya da üçüncü spor olayı olacağına inandığını açıkladı. Birçok insanın takımın kazanmasını istediğini vurgulayan Lara, her bir oyuncunun 28 Nisan’da kupayı almak istediklerini söyledi. Lara ve takımı kriket oyununun öneminin bilincinde olup tüm dünyada kriket oyununun sevilmesi için mücadele edeceklerini açıkladılar.


Andy Murray Pazartesi günü California eyaletinde Nicolas Mahut karşısında, dördüncü roundda 6-1 ve 6-3’lük zafer kazandı. Bir başka tenis karşılaşmasında David Nalbandian, Fransız oyuncu Paul-Henri Mathieu’yla mücadele etti ve 6-7 (3-7) 6-2 6-0’lık skorlarla galip oldu. Marion Bartoli ise bayanlar kategorisinde Dinara Safina’yı yenerek üçüncü roundda sürpriz bir zafer yaşadı.
Andy Murray şu açıklamayı yaptı: “Evet, çok iyi bir maçtı. Mahut daha önce Ivan Ljubicic gibi en iyi oyuncuları yenmiş çok iyi bir oyuncu. O yüzden zor bir maç olacağını biliyordum. Mahut çok agresif oynuyor ve nasıl tenis oynayacağını tahmin edemiyorsunuz. O yüzden sert oynamam gerekiyordu ve kazanmam gerçekten iyi oldu”

No comments: