Saturday, March 24, 2007

20 Mart

03:14:36***** AP-SNTV-0100: Cricket World Cup 6

West Indies takımı Pazartesi günü gerçekleşen Kriket Dünya Kupası karşılaşmasında Zimbabwe takımını yenilgiye uğrattı.
Takım kaptanı Brian Lara 44 puan yaparken West Indies takımı 13 topla 202 skor yaptı.
Sabina Park’ında geçen maç geçtiğimiz hafta sonu vefat eden Bob Woolmer için 1 dakikalık saygı duruşuyla başlarken aynı gün İrlanda takımı da Pakistan takımının teknik direktörü için üzüntülerini dile getirdiler.
İrlanda takımının yöneticisi Roy Torrens yaptığı açıklamada “Woolmer’ın son maçının bizimle olması çok ironik oldu. Kaybetmelerine rağmen soyunma odamıza girip bizlerle tokalaştı ve turnuva için başarılar diledi. Bunu daha önce hiçbir rakibimiz yapmamıştı” dedi.









Tottenham takımının başkanı Martin Jol, FA Kupası çeyrek finalinde Chelsea karşısında oynadıkları maçı kaybetmelerini şanssızlığa bağladı.
Jol yaptığı açıklamada takımın daha iyisini hak ettiğini belirterek yenilgiden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
Martin Jol verdiği demeçte “Çok büyük hayal kırıklığına uğradım. Oyuncularımızı suçlayamam, çünkü ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Biz iyi bir takımız, maçta kontrol bizim elimizdeydi. Shevchenko harika bir gol atmıştı. Fakat talihsizlik yaşadık” dedi.
Taraftarların verdikleri tepkiler hakkındaki bir soruya da “Onların duyduğu düş kırıklığını anlayabiliyorum, fakat yaptıkları hareketleri kınıyorum. Böyle yapmamalılar” diye cevap verdi.





Cristiano Ronaldo, Manchester United – Middlesbrough maçında Jonathan Woodgate tarafından faule uğradığına dair şüphesi olmadığını dile getirdi.
Hakem Mike Dean’in verdiği karara rağmen gol atmak için koşarken Woodgate’le çarpışan Ronaldo faule uğradığından emin olduğunu açıkladı.
Portekizli oyuncu Ronaldo verdiği demeçte “Bu hakemin kararıydı. Bence penaltı olmalıydı. Televizyonda yayınlanan görüntüleri izlemeniz lazım. Düştüğüm zaman Woodgate’in temasını hissettim. Dengemi kaybedip düştüm, çünkü bana tekme atmıştı.” dedi.



22:08:49***** AP-SNTV-2000: Rally Oman


UAE takımından Sheikh Khalid Al-Qassimi ve İngiliz partneri Nicky Beech Cuma günü Rally Oman yarışlarında güzel bir performans sergileyerek ilk zaferlerini elde ettiler.
Cuma günü Orta Doğu’nun en önemli ralli yarışı Rally Oman 2007 şampiyonasında heyecan doruk noktasına ulaştı.
Ralli yarışlarında Qatar’lı Nasser Saleh Al-Attiyah beşinci kez şampiyon olacak gibi görünüyordu, fakat bitiş çizgisine 5 kilometre kala yoldan çıkarak yarışı 10. sırada bitirdi.
Al-Attiyah ve takım arkadaşı Chris Patterson yarışa mütevazi başladılar, fakat daha sonra zafere ulaştılar.
Jordan'lı Amjad Farrah ve İtalyan partneri Nicola Arena ise yarışı üçüncü sırada bitirdiler.
Orta Doğu Ralli Şampiyonası’nın bir sonraki ayağı Nisan ortasında Kıbrıs’ta gerçekleşecek.







22:08:41***** AP-SNTV-2000: Mountainbiking Spain


Kolombiyalı Leonardo Paez ve Finlandiyalı Pia Sundstedt 2007 Dağ Bisikleti Dünya Kupası’nın ilk karşılaşmasında zafer elde ettiler.
Cumartesi günü İspanya’daki Gran Canaria’da gerçekleşen dağ bisikleti yarışında erkeklerde Paez 3 saat 27 dakika 24 saniyede yarışı bitirerek Fransız rakibi Thomas Dietsch’i ve Avusturyalı Alban Lakata’yı yenilgiye uğrattı.
Bayanlar kategorisinde ise Sundstedt yarışı 3 saat 27 dakika 17 saniyede bitirerek en yakın rakibi Alman Ivonne Kraft’ı geçti. Fransız sporcu Helene Marcouyre ise üçüncü sırayı aldı.

No comments: