Thursday, March 15, 2007

14 Mart

Adrian Sutil’in Formula 1 çıkışına sadece günler kaldı. Alman sürücü Pazar günü Avustralya Grand Prix’inde seyirciye ilk kez merhaba diyecek. 24 yaşındaki yeni Formula 1 yarışçısı yeni Spyker aracıyla ilk dünya şampiyonası sezonunda büyük bir çıkış yapmaya hazırlanıyor.
Sutil şu açıklamayı yaptı: “Başlangıçta iyi sonuçlar çıkarma yolunda sorunlarımız oldu. Ama biz her şeyden önce bir takımız. Birinci olmak istiyoruz, fakat önce en iyiyi elde etmek için mümkün olduğunca birlikte çalışmamız gerekiyor.”
Bu yıl Spyker otomobilleri Ferrari teçhizatıyla donatılacak ve takım eski Toyota teknik direktörü Mike Gascoyne tarafından çalıştırılacak. Gascoyne’un hedefi takımı aşama aşama yükseltmek…
11:43:12
--------------------------------
ABC News Primetime geçtiğimiz hafta Nascar hakkında bir belgesele start vermek için Las Vegas’taydı. Bu yaz yayınlanması beklenen belgesel için Nascar, yarışlarından pazarlamasına, kültüründen diğer tüm özelliklerine kadar derinlemesine incelenecek.
20 yıldan uzun bir süredir ABC News’te çalışan ve 20/20, “Dünyanın Son Günleri” gibi programlara imza atan deneyimli televizyoncu Michael Bicks belgeselin yayıncılığını üstlenecek.
Bicks konuyla ilgili yaptığı açıklamada “İlk kez NASCAR bir kuruluşu bunu yapmaya izin veriyor. Bu çok önemli bir konu, çünkü daha önce yetki sadece onlardaydı. Bize yetki vermeleri bizi gururlandırdı” dedi.
Bicks ayrıca bu projenin iki yıl süreceğini ve Nascar’la ABC’nin birbirinden bağımsız çalışacağını sözlerine ekledi.
Juan Montoya ve Mark Martin filme alınmayı kabul eden ilk iki sürücü oldu. Dale Earnhardt ve Tony Stewart da programa sıcak bakarlarken Jeff Gordon teklifi reddetti.
---------------------------
David Beckham, Manchester United’da geçirdiği günlerini kariyerinin en parlak anları olarak değerlendirdi.
2003 yılında Real Madrid’e geçen Beckham, yıllar sonra Alex Ferguson’la buluştu.
Eski hocası Alex Ferguson’a övgü dolu sözler söyleyen Beckham, “Herkes senin dünyadaki en iyi yönetici olduğunu biliyor. Bu kulüpte geçirdiğim zaman futbol kariyerimin en iyi günleriydi. Bu kulüpteki insanlara ve takımın taraftarlarına teşekkür etmek için 4 yıl bekledim. “ açıklamasında bulundu.
Ferguson ise bu sözlere “Beckham kulübe genç bir delikanlıyken geldi ve çok gelişti. Çok güzel yıllar geçirdi. Real Madrid’e çok iyi bir altyapıyla katıldı. O çok iyi bir oyuncu.” diye cevap verdi.



-------------------

Real Madrid takımı, Cicinho’nun antrenmanlara geri dönmesiyle güç kazandı.
Brezilyalı defans oyuncusu diz bağlarında meydana gelen sakatlıktan ötürü 5 aydır sezon dışındaydı.
1 ay boyunca kaslarını kuvvetlendirme çalışması yaptıktan sonra sonra Cicinho tamamen antrenmanlara geri döndü.
26 yaşındaki futbolcu Cicinho maçlara bu ay içinde dönmek isterken bu beklentisi Nisan’a kadar mümkün görünmüyor.
------------------------
Milan takımı, Kaka’nın sezon sonunda San Siro’dan ayrılacağına dair dedikoduları yalanladı.
Kaka’nın Rossoneri takımıyla Haziran 2011’e kadar geçerli olan sözleşmesi bulunuyor. Buna karşın yıldız futbolcu Santiago Bernabeu ile görüşmelerine devam ediyor.
Kulübün yöneticisi Ariedo Braida şu açıklamada bulundu: “İspanya’da herkes dilediğini söyleyebilir. Kaka bir Milan oyuncusudur ve kontratının bitmesine daha 4 yıl vardır. Bu yaz yeni oyuncular alacağız, fakat kesin olan bir şey var ki o da Kaka’nın ayrılmayacağıdır.”
Buna rağmen Kaka’nın yeni bir sözleşme yapacağına dair dedikodular hala devam ediyor.

------------------------
Manchester United takımının yıldız oyuncusu Mikael Silvestre sezon dışı bırakıldı.
Fransız defans oyuncusu geçen haftaki UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Lille karşısında oynarken omzunu çıkartmıştı.
Alex Ferguson ise, Silvestre’ın Roma’yla olacak çeyrek final karşılaşması öncesi yeşil sahalara tekrar döneceğinden emin.
Yine de resmi kaynaklar sakatlığın korktuklarından daha kötü olduğu konusunda hemfikir.
Manchester United’ın bir sözcüsü Mikael’in omzunun ciddi bir ameliyat gerektirdiğini ve ancak 3 ay sonra antrenmanlara geri dönebileceğini söyledi.
Silvestre ile birlikte Manchester United’ın sezon dışı kalan oyuncuları üçe çıktı. Ole Gunnar Solskjaer ve Louis Saha da sakatlık geçirip sezon dışı kalmışlardı.
----------------------------
West Indies takımı, Salı günü Pakistan’ı yenerek, Jamaika’da başlayan 2007 Kriket Dünya Kupası’nda harika bir başlangıç yaptı.
Marlon Samuels 63 puanlık skor yaparken, Pakistanlı sporcu Rao Iftikhar 44 puanla yetindi.
Pakistan takımının kaptanı Inzamam-ul-Haq maça büyük beklentilerle girmesine rağmen dokuzuncu Kriket Dünya Kupası’nın açılış maçında Pakistan kötü bir başlangıç yaptı.
54 serilik bir zafer yaşayan West Indies takımının kaptanı Brian Lara maçtan sonra, taraftarların takıma verdiği destekten memnun olduğunu, bu desteğin takımın kendine güvenini arttırdığını, bir sonraki beş maçın oyuncuların kendilerini finallere hazır hissetmeleri için önemli olduğunu açıkladı.
Pakistan takımının kaptanı Inzamam-ul-Haq ise karşılaşmadan sonra gelecek maçlarda daha iyi olacaklarını umduklarını söyledi.

(10:04:03)
-----------------------------

Rus tenisçi Maria Sharapova ve ezeli rakibi Vera Zvonareva, Salı günü dördüncü roundda maçı almak için mücadele ettiler.
Sharapova daha önceki üç maçta Zvonareva’yı yenmişti. Daha önce iki tenisçi 6 kez karşılaşmıştı ve bu maçlardan dördünü Sharapova kazanmıştı.
O yüzden tüm bu işaretler maçı alacak ismin Maria Sharapova olacağını gösteriyordu. 19 yaşındaki tenisçi çeyrek finaldeki ilk seti 6-4 aldı.
Fakat daha sonra Zvonareva atağa geçti ve maçın bitiminde Sharapova sürpriz bir biçimde 4-6, 7-5, 6-1 skorlarla maçı kaybetti.
Erkekler kategorisinde ise David Nalbandian ve Ivan Ljubicic arasında büyük bir çekişme yaşandı.
Arjantinli tenisçi Nalbandian ilk seti 6-2 kazandı. Buna karşın Nalbandian’la daha önce 6 kez karşılaşan Ljubicic bu sene iyi bir formdaydı. İkinci sette zafer 6-4’lük zaferle Ljubicic’in oldu.
Maçın sonunda Ljubicic karşılaşmadan 2-6, 6-4, 6-4’lük skorlarla zaferle ayrıldı.
Bunun yanında İspanyol tenisçi Rafael Nadal, Juan Carlos Ferrero’yu 6-1, 6-1’lik skorlarla yenilgiye uğrattı.

No comments: