Thursday, March 8, 2007

9 Ocak

Dün dünyanın en büyük futbol oyuncuları ve koçlarından bazıları IFFHS Dünyü Futbolu galası için Avusturya’nın Salzburg ilinde topladı.

Doğal

Önemli işleri nedeniyle ödüllerini almak için galaya gelemeyenler arasında Chelsea koçu Jose Mourinho, Şilili golcü Humberto Suazo ve Dünya Kupası organizasyon komitesinin başkanı Franz Beckenbauer vardı.

Doğal

IFFHS, yani “Uluslar arası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu” sayısal verileri kullanarak ödüller veren ve FIFA’yı geliştirmekten sorumlu bir organizasyon olarak biliniyor…

Doğal

Ödüllerden bir tanesi önceden iki altın ödül kazanan Jose Mourinho’nun önüne geçerek Barcelona kulübünün koçu Frank Rijkaard oldu. Halktan gelen oylara göre Rijkaard “yılın kulüp koçu” unvanını aldı.

Doğal

Rijkaard galaya katılamazken Chelsea’nın koçu Mourinho ödülünü ligdeki tüm koçlara ithaf ederek şu açıklamayı yaptı.

Doğal

“Hepimiz bu tür anları hayal ederiz ve bazılarımız hiçbir zaman buna kavuşamayız. Daha düşük durumda olan birçok yetenekli koçlar var. Çok çalışıyorlar, oyuna tutkuyla bağlılar, her şeylerini veriyorlar ama bazen umduklarını bulamıyorlar. O yüzden bu altın ödülü karım ve çocuklarımın yanında saygıyı hak eden ama unutulan bu insanlar için de alıyorum.”

Doğal


2006”nın en büyük hakemi ise dünya kupası finalinde Zinedine Zidane’ye kırmızı kart göstermesiyle hatırladığımız Arjantinli Horacio Elizondo seçildi.

Doğal


Colo Colo’nun attığı harika gollerle hafızalara kazınan Şileli golcüsü Humberto Suazo altın golcü ödülünü kazandı.

Doğal


Ayrıca futbol dünyasının üstün yeteneği Franz Beckenbauer’se geçen sene Almanya’da dünya kupasında gösterdiği başarıyla özel bir ödülün sahibi oldu.

No comments: